Nuffnang

Friday, September 27, 2013

Jom Travel: Persediaan ke Sydney


Hi Semua,

Bersawang? Busy kekdahnye. Hehehe life as usual. Work life? Not so good. But still trying to cope it every single day :) Husband? Alhamdulillah. Sihat. Love him every single day. Zuriat? Belum rezeki. We are still trying hard every single day *eih hahaha but Syukur, we enjoy our life every moments in our own way :)

Ok. Since update trip ke Bali pun bertangguh, dah nak start cerita pasal trip Sydney plak. Hehehe Kalau takde aral melintang, insyallah kami ke Sydney bulan October nanti. Lepas Raya Haji. Kami 'terbeli' tiket. Hahaha. Macam x fikir panjang sangat, terus click ENTER and beli :) Semoga mendapat rezeki yang lebih lagi lepas ni. Asyik travel aje, macam mana la duit nak berkepok2 iye tak :) 


So sekarang dah tau mana tempat yang wajib dilawati ke Sydney. Cuma susunan biasa belum buat lagi. Dan baru baca tentang apa  makanan yang boleh dan tak boleh di bawa ke Sydney. Dengarnya imigresen Australi agak strict, so kena baca betul2 apa yang tak boleh bawa. Kami plan memang nak save dekat makan, sama macam trip kami ke Germany hari tu. *wah, rindu benar kat Jerman, serius tak tipu. Tapi ni baca serunding seme tak boleh bawa. Ikut nasib la lepas. So kena buat bajet betul-betul. Nasib baik KakiBerangan ada share kat post ini. Jadi kena khatam la entri untuk Sydney ini. 
Bagus juga sebab ada disenaraikan perbelanjaan beliau semasa ke sana. Memang rujukan habis la. Dan juga mencari info yang lebih details di NeenaAnuar, membuatkan saye teruja habis nak melawat Bondi Beach


Ok. Nanti bersambung. Saja letak link supaya senang saye nak refer di kemudian hari. 

Have a great weekend peeps!


xoxo
Reen 

1 comment:

ieza said...

wawaawawawa bestnyeeeee pi sydney =) gatal dah montot nih lame x naik balon =P

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...