Nuffnang

Wednesday, March 26, 2014

Al - Fatihah - Ami Schaheera

As salam,

This came as such a shock to me when I looked at my IG this morning.

I'm sure most of us know our beloved sister, Ami Schaheera. After years of battling cancer, she has returned to Our Creator this morning. Even though I do not know here personally, but her strengths in fighting the cancer at a very young age, inspires me a lot.

Ami Schaheera, may you be amongst the loved by Allah in Jannah, and I pray for strength for your husband and the rest of the family to go through this hard time. Al-Fatihah.

#Al Fatihah to my beloved Babah, who also left us due to cancer. Miss you Babah.


Love,

Reen

Friday, March 14, 2014

Jom cuba As Beauty : Review Produk

Hi

*entri yang di copy dari blog saye 1 lagi :)


Korang pernah dengar produk kecantikan As Beauty? Saya dah gunakan produk ni sejak tahun lepas, 2013 :p baru je la lagi. Mula-mula memang tak berani nak cuba produk-produk local ni. Tapi lepas tengok hasil mama dan adik saye pakai, saye pun terdetik nak guna. Sebab sebelum ni saye pakai je produk apa-apa. Tapi bukannya produk local. So berani kan diri guna set 3 in 1 As Beauty, alhamdulillah, berkesan (eih dah macam iklan si Anzalna plaks) hehehe.

@Sydney - Make up jadi lebih cantik selepas saye guna As Beauty. Smooth ajer.

Ok, ni dia As Beauty (siap dah keluar iklan kat Era.fm tau!) 

Set 3 in 1

Bila produk ni dah serasi bersama (chewahhh) denga saye, saye mula perkenalkan kepada kawan2 :) Tapi malu nak promo beria-ia. Jadi nye, kawan-kawan rapat je la yang tau. Saye juga agreed yang tak semua produk sesuai dengan kulit wajah kita. Tapi setakat ni, pengguna-pengguna As Beauty takde apa-apa masalah. Ye lah, cuma namanye tak glamour la. Dalam 2 minggu dah boleh nampak hasilnya. Tapi tengok pada jenis kulit juga. Lama-lama kulit akan lebih cun melecun dan berseri-seri. Sejak guna As Beauty ni, kadang-kadang keluar pun tak pakai compact powder pun.

Nak tengok hasilnya?

Sebelum 



Selepas (Tanpa secalit make up - hanya Krim Siang As Beauty)

Sebelum *tu gambo husband sebelah tu hehehe

Selepas (Tanpa secalit make up - hanya Krim Siang As Beauty)

Tuesday, March 11, 2014

Oh My Blog!

Oh My Blog! 

Bersarang! Ahaks! Lama arena blog ditinggalkan. Gambar memang banyak ambil, tapi nak transfer dan update blog adalah sangat malas. Maaf ya! Saye kini lebih aktif di Instagram & Twitter :) 

Let me share, aktiviti-aktiviti makan2 yang membolatkan diri untuk tahun 2013 :p 

*iye, saye janji akan review mengenai trip2 kami pada 2013 :) 

Prawn Salad @ Mr. Kabab, Cyberjaya 


Raja Kunyit @ Durian SS2 PJ 

Tuesday, November 19, 2013

Welcome to Sydney

Sejak post di sini, ke lauttt terus update blog aku ni hah. 

Ai is busy. Uollss kena faham tu. Hehehe 

Update ringkas untuk hari ni, sebab dalam beberapa lagi aku nak ke Jepun plak! Ya ampunnn. Aku sangat excited hoke. Pergi Sydney pun tak excited macam ni. Maybe sebab ia adalah last minutes decision dan mungkin juga sebab aku peminat setia cerita Doraemon kot masa kecik2. Kalau la arwah Babah ada lagi, sure dia tumpang gembira anak dia mampu nak pergi berjalan Jepun. Tu la, sape suruh belajar tak pandai. Kalau tak boleh belajar kat overseas gomen tanggung semua hehehe (aku ler tewww). 

*still mode excited sakan sebab nak pegi Jepun. Semoga dipermudahkan. 

Ok. So aku dan A ke Sydney dari 25 Oktober - 30 Oktober 2013. Untuk makluman, perjalanan ini ditaja sepenuhnya oleh kami berdua la. Dah kata pergi bercuti kan. Dalam bulan September, A terjumpa promotion Air Asia flight + hotel kat website. Jadi cuba-cuba la kelik kelik (orang kelate kelik kelik is balik hehehe), dapat RM3,000 return untuk 2 orang selama 5 hari. Murah? Memang murah la. Mungkin korang ada dapat yang lagi murah, tapi ni dah kira murah bagi kami. Kami pilih hotel backpackers la, dah nak murah kan, itu je la mampu sebab nak duduk kat area George St kat tengah2 alam Sydney tu. 

Friday, September 27, 2013

Jom Travel: Persediaan ke Sydney


Hi Semua,

Bersawang? Busy kekdahnye. Hehehe life as usual. Work life? Not so good. But still trying to cope it every single day :) Husband? Alhamdulillah. Sihat. Love him every single day. Zuriat? Belum rezeki. We are still trying hard every single day *eih hahaha but Syukur, we enjoy our life every moments in our own way :)

Ok. Since update trip ke Bali pun bertangguh, dah nak start cerita pasal trip Sydney plak. Hehehe Kalau takde aral melintang, insyallah kami ke Sydney bulan October nanti. Lepas Raya Haji. Kami 'terbeli' tiket. Hahaha. Macam x fikir panjang sangat, terus click ENTER and beli :) Semoga mendapat rezeki yang lebih lagi lepas ni. Asyik travel aje, macam mana la duit nak berkepok2 iye tak :) 


So sekarang dah tau mana tempat yang wajib dilawati ke Sydney. Cuma susunan biasa belum buat lagi. Dan baru baca tentang apa  makanan yang boleh dan tak boleh di bawa ke Sydney. Dengarnya imigresen Australi agak strict, so kena baca betul2 apa yang tak boleh bawa. Kami plan memang nak save dekat makan, sama macam trip kami ke Germany hari tu. *wah, rindu benar kat Jerman, serius tak tipu. Tapi ni baca serunding seme tak boleh bawa. Ikut nasib la lepas. So kena buat bajet betul-betul. Nasib baik KakiBerangan ada share kat post ini. Jadi kena khatam la entri untuk Sydney ini. 
Bagus juga sebab ada disenaraikan perbelanjaan beliau semasa ke sana. Memang rujukan habis la. Dan juga mencari info yang lebih details di NeenaAnuar, membuatkan saye teruja habis nak melawat Bondi Beach


Ok. Nanti bersambung. Saja letak link supaya senang saye nak refer di kemudian hari. 

Have a great weekend peeps!


xoxo
Reen 

Friday, May 17, 2013

Bali, Kami Datang Ni

Hi

Bersawang!
Dah start masuk ofis. So sibuk sket. Hahaha tapi masa duduk kat rumah pun sibuk jugak :)

Anyway, kami ke Bali dari 9 Mei - 12 Mei 2013. Best! Tiket dah beli awal2 masa dalam bulan 2. Akhirnya, tercapai juga hasrat nak ke sana. Ye lah. Masa honeymoon dulu tak kecukupan keduitan nak pegi tempat best2 ni, jadi baru sekarang merasa. We will definitely come again to Bali. Lepas ni untuk relaxing aje. Kumpul duit sket boleh stay kat Ubud.

Nanti saye kongsi entri penuh tentang perjalanan kami. Nak recommend juga Pak Supir kami yang baik hati :)

Till then...

Ini Gambar diambil masa hari Ke-2.
Tanah Lot. Tengok sunset kat sini :)










time ni la jerawat nak tumbuh kat hidung hahaha 



Reen

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...