Nuffnang

Friday, March 14, 2014

Jom cuba As Beauty : Review Produk

Hi

*entri yang di copy dari blog saye 1 lagi :)


Korang pernah dengar produk kecantikan As Beauty? Saya dah gunakan produk ni sejak tahun lepas, 2013 :p baru je la lagi. Mula-mula memang tak berani nak cuba produk-produk local ni. Tapi lepas tengok hasil mama dan adik saye pakai, saye pun terdetik nak guna. Sebab sebelum ni saye pakai je produk apa-apa. Tapi bukannya produk local. So berani kan diri guna set 3 in 1 As Beauty, alhamdulillah, berkesan (eih dah macam iklan si Anzalna plaks) hehehe.

@Sydney - Make up jadi lebih cantik selepas saye guna As Beauty. Smooth ajer.

Ok, ni dia As Beauty (siap dah keluar iklan kat Era.fm tau!) 

Set 3 in 1

Bila produk ni dah serasi bersama (chewahhh) denga saye, saye mula perkenalkan kepada kawan2 :) Tapi malu nak promo beria-ia. Jadi nye, kawan-kawan rapat je la yang tau. Saye juga agreed yang tak semua produk sesuai dengan kulit wajah kita. Tapi setakat ni, pengguna-pengguna As Beauty takde apa-apa masalah. Ye lah, cuma namanye tak glamour la. Dalam 2 minggu dah boleh nampak hasilnya. Tapi tengok pada jenis kulit juga. Lama-lama kulit akan lebih cun melecun dan berseri-seri. Sejak guna As Beauty ni, kadang-kadang keluar pun tak pakai compact powder pun.

Nak tengok hasilnya?

Sebelum 



Selepas (Tanpa secalit make up - hanya Krim Siang As Beauty)

Sebelum *tu gambo husband sebelah tu hehehe

Selepas (Tanpa secalit make up - hanya Krim Siang As Beauty)



Bila saye menggunakan make up plak, memang kulit saye lebih smooth ajer. Ok ini gambar kalau pakai make up :) 


Glowing bila pakai make up. Sebelum ni, kalau pakai make up, takde pun jadi macam ni.


Dengan make up. Krim siang As Beauty + Compact Powder + Blusher


*abaikan ketakseragaman pipi. Sebab berat badan macam yo-yo hehehe 


Ok, ini gambar kawan saye. Die yang mula-mula berani nak cuba produk As Beauty. Ternyata, lebih ayu dan jelita yuh! 

Sebelum penggunaan (comot aje muka-muka kiteorg ni)






Selepas 


Selepas

Set 3 in 1 ini mengandungi produk-produk berikut:

1. Sabun As Beauty : yang bertindak membantu meningkatkan metabolisme kulit dengan penjanaan sel-sel baru, seterusnya merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus serta meningkatkan keregangan kulit agar sentiasa kelihatan muda serta membantu dalam mengekalkan kelembapan semulajadi kulit. 

2. Krim Malam : bertindak dengan bantuan Vitamin E merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat dan bekas jerawat serta mengecilkan pori-pori kulit. 

3. Krim Siang : bertindak melindungi kulit dari cahaya UV juga sesuai sebagai alas bedak.


Sapuan semua nipis-nipis aje. Untuk Krim Malam tu, lebih kepada rawatan kulit. So kalau sudah berpuas hati dengan kulit wajah, tak perlu pakai hari-hari. Selangkan setiap 2 hari. 

Untuk sabun tu pulak, korang boleh potong-potongkan jadi kecik, dan simpan dalam bekas yang bersih. Sabun tu kena sentiasa dlm keadaan kering.

Krim siang ni, memang paling laris penggunaan :) sebab kita kan lepas solat ke, mesti nak sapu kan semula krim ni. Kalau tak nak pun xpe. Tapi macam saye, lepas solat, mesti akan oleskan sket, sebab kalau tak rasa muka macam takde coverage :p


Kalau ada sesiapa berminat, bolehlah order dengan saye. Harga RM120 untuk set 3 in 1.







Untuk makluman, produk ini mendapat sijil Halal Jakim dan juga kelulusan KKM.
As Beauty mendapat Kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia - Biro Farmasiutikal Negara) dan HALAL dr JAKIM.

As Beauty Set 3 in 1
Sabun;
Sodium Cocoate / Sodium Stearate (garam mineral) sucrosa, glycerin,madu & extract buah-buahan.

Krim Siang;
Curcuma xanthorriza root extract, curcuma longa root (Kunyit), castor/minyak zaitun, cucumis sativus/timun.

Krim Malam;
Sulfur (air belerang gunung),pachyrrhizus erosus seed extract (yam/keladi) ,cucuvis/timun, castors/olive oil esters, serbuk mutiara air tawar, extract bengkuang, tocopherol (vitamin E).
Apa-apa Whatsapp saye k :)

Bai

Reen

1 comment:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...