Nuffnang

Monday, May 21, 2012

Soalan: Waktu sesuai menziarah rumah

Hi

Selamat Hari Isnin.

Satu soalan:

Korang rasa, bila waktu sesuai melawat rumah kawan-kawan, sedara mara, adik beradik sendiri?
Tujuan melawat, suka-suka je.


Bai!


9 comments:

4feet8 said...

kalau org dtg mengejut, memang marah betul i. lagi2lagi kalau takde pape bahan kat rumah. habis, takkan nak hidang teh bujang je kot..hehe

sk said...

sy tak kesah bila2 tetamu nk dtg pun. tapi sebelum dtg, kena beritau dulu. jgn main terjah jek. hehehe

fika79 said...

Depends camne rapat kot.pbiasa cam mlm cuti ke blh la.

Reen Tart Nenas said...

4feet8: betul. eventhout tetamu ckp xkesah, tp si puan rumah nie kesah.

sk: bagus2 puan rumah cam sk. agreed, kena bgtau dulu/

fika79: betul tu

tp saye still rasa elakkan la dtg pada hari ahad malam yang esoknyer adalah isnin, untuk bekerja. even org ckp tak buat apa2, tapi faham2 la, kan dah bersiap utk esok pula... hermmm tetamu dtg nak kemas lagi...

LisaLisut said...

i rs weekend la sesuai.jgnla weekdays. org letih balik kerja.huhu.kalau nk dtg bgtau dlu.bkn main tetiba call kata dh nk smpai.huahuahua

Xora said...

aku kurang gemo tetamu datang mengejut. ye la, kita ni dalam dunia moden, macam2 nak kena buat, macam update blog, download movie secara haram dan menyidai kain ('angkat' kain takyah kot nak senaraikan --eh?) aku lebih prefer tetamu datang bagitau pasal as tuan rumah, aku boleh la sediakan rumah dalam keadaan lebih mengalu-alukan tetamu dan diorang dalam keadaan selesa..

memandangkan perenggan pertama aku tidak menjawab soalan, maka perenggan kedua ni aku jawab ye. aku rasa elok weekend. prefer waktu petang. pasal tuan rumah tak perlu nak masak berat2, biasanya minum ptg ni lebih light dan setakat mee goreng pun dah ok sgt2. aku kalau as tetamu pun, aku akan datang belah petang2 sikit, pasal ada alasan nak balik sebelum magrib. ye la, tuan rumah mesti nak mandi, solat semua. so jawapan mutlak aku, petang (selepas pukul 4 dan sebelum pukul 630) di hujung minggu.

jom teman aku gi Daiso

:: Princess Violet :: said...

simple je .. nak dtg ke apa ke..bagitau tuan rumah awal2..mmg la kita ckp " ala tayah susah2... tayah prepare apa2 la" tp kita dah meletakkan bad impression kepada tuan rumah yg seolah2 tidak bersedia menerima tetamu...kdg2 tuan rumah ada plan lain..even worst...kite dah plan baik2 tetibe ko plaks ruined org nye plan adeh...tak gemo hoke! sorry ter emo kat sini haha

Hazz Nieza said...

if org nak dtg rumah, i prefer weekend especially Sabtu laa kan. Ahad dah ptg2 i nak berehat. hehehe.. if kengkwn rapat nak dtg during weekday i ok jugak tp HARUSLAH inform terlebih awal. samalah, i tak berapa berkenan org main terjah2 nih or dah dekat br nak habaq. huhuhu~

thezaila said...

boleh dtg time org makan lunch or dinner.. bole makan free!! hahaha.. (kalau ada spesis ni, sila ketuk)

weekend paling sesuai kot. yg penting before dtg, molek benar call dulu. bole la kita sediakan apa2 yg patut...

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...