Nuffnang

Tuesday, June 19, 2012

Perlu Ke?


Perlu ke kalau nak tulis ...

1. Itu = menjadi itew
2. Kalau = Lau

2 perkataan yang saye rasa annoying dan pening nak nyebut. Cam mat rempit dah rasa. Ke memang ini bahasa budak zaman muda mudi sekarang?

Erk, atau tanda-tanda saye meniti usia tua? :)


Peace!

14 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

hehehe :)

4feet8 said...

wehehe..saya pun marah kalau adik2 guna singkatan macam tu. macam menyampah je baca..hehe. kalau tiba2 terbuka blog yang guna perkataan pendek2 atau macam tu, memang saya tak singgah terus..hehe

Xora said...

tapi ai kadang2 suka juga guna perkataan syiomel dengan yuh.. lau yuh tak syuka, ai majuk.. ai majuk.. yuh pujuk karang jugeerrrr...

LisaLisut said...

nk baca pun nyampah.haha.malas benor nk type agaknye

Qyla Aqilah said...

mmg annoy giler yer reen..saya pun tak suka sgt!!rs nakk lempang pun ada!!hahah

Reen Tart Nenas said...

4feet8: hah betul tu. rimas makk.

xora: *slap yuhhhhhh syuka2 hapeeee ko

lisa: itu la pasal. mcm la susah bebenor hahaha

qyla: nyampah jugeee

LittleSunshine said...

Budak2 sek kn suka buat2 gedik mcm tu.tmsuk my sis.haha

Salmi Khairil said...

kadang terikut2 jugak...

Lovely Love.. said...

salam reen..
btl la..nyampah betul ngan singkatan cam tu..tp biasanya budak2 sekolah jer yg guna..kdg2 terpikir jgk..kalau dorg dah biasa guna singkatan camtu taip sms,blog..agaknya time spm nanti camne??ish ish ish..nanti zaman anak cucu kita nt camne la gamaknya..

hazlynda kushairi said...

Jeles la tew lau kitew tulish macam tew. Bawulah jiwe mude hati senang jewww.....

HAHAHAHAHA kbai!

Reen Tart Nenas said...

little sunshine: hehehe masalahnyer bila baca tu, membayangkan sekali sebutannya. tu yg mcm annoying. adik lelaki saye pun sama. tak faham betul.

salmi: hahaha :)

lovely love: itu la. harap2 masih bleh tulis karangan dgn baik :)

lynda: owhhh nyampahnyerrrr itewwww tewwwwww eeeeeeeee

fika79 said...

Hahah...aku sukewww jer..reen nak kirim tak?confirmed p us 6/7 ni..

Fifie said...

ok la tu..ada 1 friend dalam fb suke guna bahasa bongok ni..merosakkan bahasa tul..sampai kadang2 tak paham ape yg dy tulis..last2 payah sangat remove je..hati pon sakit..kepala pon x pening..hahah..

kirtew mewmunk sukew remove owang sesukew atiew.. :P

Reen Tart Nenas said...

fika: ha??? g US??? arghhhhhhhhh stresss makk. serius? jap pk jap pk. owhhhh mata ku semua $$$

fifie: nyampah nyewwwwwwww.

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...