Nuffnang

Tuesday, June 26, 2012

Soalan Pertanyaan


seorang kawan datang. dia mengandung anak no 2. tiba-tiba keluarlah soalan. "kau bila lagi reen"? dijawab, "ntahlah, aku gemukkan badan je nie". dibalas semula "dari kau gemukkan badan, baik kau gemukkan perut".

aku? kalau la semudah berkata-kata.


siapa taknak kan? doakan aje la.

14 comments:

Mrs Najib said...

Amboi xsyg mulut betul..

fika79 said...

Lainkali ko buat poster je, SAYA TIDAK MERANCANG!SILA BERPERASAAN. Ingat boleh magic ke..takpe reen, insyaallah perancangan DIA yang terbaik..kawan kita pun 5 tahun takde pastu keluar berderet2, kalah kita ni..huhu

♥ balkidz_hunny ♥ said...

langsi itu mulut!
kalau aku memang aku jelingkan aje.
sabar reen. Allah tahu yg terbaik untuk kau! :)

Adein Kushairi said...

itulah manusia yg tak tahu @ tak sedar @ tak mengaku wujudnye kuasa ALLAH.. Allah tu maha berkuasa. Dia maha mengetahui ape yg terbaik utk hambaNYA. ape dia ingat dia mengandung anak no.2 dia dah hebat sgt..? ble2 masa ALLAH boleh tarik nikmat dr dia. dahla tgh mengandung, mulut tuh jaga la cket. esok turun perangai tak elok pada anaknye br la nk menyesal.

sabar ye reen, kte doakan agar ALLAH tunjukkan jalan yg benar pd org2 neh. jgn peduli pe org nk ckp. yg penting reen percaya rezki ALLAH bg pd reen dan ade hikmah disebalik semua ini.

Mila Ahmad said...

belum ada rezeki lagi kan.
takpe yang penting usaha ^_____^

mummy adam said...

kembar: be positive! anggap itu semua sebagai satu doa..die tgh mendoakan untuk ko sebenarnya.cume caranya mungkin berbeza.. sabar ye kembar.

Xora said...

maka--aku akan selidik sapa opismate kita yg pregie kali kedua...yg pasti bukan aku la kan

Reen Tart Nenas said...

mrs najib: kan? maybe niat baik. tp mood tuan tanah amat sensitif isu2 beranak nie. hehehe

fika79: serius, lawak!!! kalau la sekuat itu nak buat poster tu. hahaha saye pun harap gitu. keluar kembar terus pun ok je nie :)

balkidz: hoiii ko private kan blog ke??? bajet retis. cerrr kasik link sini. insyallah, Allah lebih tahu. tapi aku pun dh xsabar nak beranak, camne nie.

adein: terima kasih. saye doakan anak dia baik2 aje. semoga saye juga diberi peluang dan ruang :)

mila ahmad: itu la. gigih berusaha.

mummy adam: thanks kembar. always try to be +ve for myself n hubby too. aku sedih bila die sedih. camne?

xora: hahaha sila la email kalau nak tau :)
ko ngandung xora?????????

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Reen, bile mase aku privatekan blog? jgn kate virus oiii.

Reen Tart Nenas said...

xboleh la mama balkidz :(

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Takpe...mungkin ada hiknah di sebaliknya, siapa tahu esok lusa ada rezeki kan..insyaallah jgn putus usaha...jahat betuk itu mulut kan...grrrr... anyway feel free link my blog k, bojailuvicka.blogspot.com

hazlynda kushairi said...

samalah babe. siap yang kawen after me, tengah peknen anak kedua. kalaulah senang, ai tulis surat kepada Allah - Permohonan Anak. Kalaulah senang macam tu. Dorang ni cakap tak pakai otak. Dulu, isu anak memang sensetive tapi sekarang dah kurang tapi.......... bila ada yang mula bandingkan, "aku kawen dulu dari kau ,anak dah 2" Itu ai fed up dan unfriend dalam diam haha

Reen Tart Nenas said...

Mr and Ms bOZhiCkA: thanks yer. itu la. harap2 mereka dibukakan hati la utk x tanya soalan tu

lynda: itu la. me too. ai dah immune dah lynda. ai malas dh nak pk.

Fazlina Zainudin said...

hi, just follow ur blog :)
anyway reen, sapa tu, mulut harammm tak hengattt!..i pun slalu kena camtu, kalau post kt facebook g jenjalan, mesti orang tanya, jalan kemain, tapii anak tak dapat2 lagi...kemain mulut kan..

takpela reen, saba jela kan...mulut org mmg takleh tutup..anyway, mari kita usaha lagi k... :)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...