Nuffnang

Tuesday, July 17, 2012

Kurus


Ada orang cakap, saye perlu turunkan berat badan kalau nak pregnant.

+ve : baiklah. saye tahu saye gemok. saye akan mula diet + exercise. 
-ve : dulu (after kawen), aku kurus jugak. masih kurus. tp x preggy pun? camne tu? - makan sbb stress. tak work out sbb takut preggy. 

hakikatnya : iye. saye perlu kurus. tp kurus semata nak preggy? hermmm rasanya mcm tak terpk mcm tu. usaha dari pelbagai segi. tapi di kala saye dah tak mula fikir pasal ni, adalah lebih baik isu-isu ini tidak perlu dibangkitkan. iye, saye gemok. i gained more than 10kg kottt sejak setahun lebih yang lalu. saye terima teguran secara +ve. 

sekian. 

p/s: jangan tanya saye soalan sensitif boleh? sbb saye tak penah pun terpk nak tanya, apesal ko gemok lepas beranak? eih contoh. saye kata contoh. 


Untuk tatapan diri sendiri:



13 comments:

MijaShidy said...

xpe la dek kurus ker gemuk janji suami syg... he3 btl tak k.ja nih (yg penting k.ja pn gemuk... ade aku kisah ape org nk kata)

Anonymous said...

Yes, kena kuruskan badan. But that applies to obese future moms. You are not even fat. You have a lot more kgs to go before someone even can call you fat.

Those people are silly and need a slap. You look fine. Pretty. You put on weight cos you are content and happy. Insyallah, by the grace of Allah you will get pregnant. He knows when you are ready. Much more than you know it yourself.

Take care,Princess.

Aidanisme said...

ape tanya soklan camtu?
pastu bagi pulak advise camtu?

benci gak org yg tanya soklan2 sensitif camtu..

fika79 said...

Haha..lepas beranak lagik sensitip org ckp pasal gemuk.ala reen sbnrnya belum rezeki jer.thats it..jgn pedulila org nak kata apa.insyaallah sampai waktunya kelak.

vanilla said...

sbr ye dear...let's pray cpt2 u menimang cahaya mata..amin =)

Putri Qaseh said...

Xpe reen, gemuk atau kurus yang penting hati senang ye dak?

Xora said...

"jangan tanya saye soalan sensitif boleh? sbb saye tak penah pun terpk nak tanya, apesal ko gemok lepas beranak? eih contoh. saye kata contoh. "

nasib contoh, pasal ai tau bukan huntuk ai kaaannn??

ha, jgn tanya aku kenapa aku nampak cam mak orang? sedangkan aku memang mak orang dan sepatutnya aku tanya kat ko, kenapa ko anak dara nampak cam mak orang??

org tu cakap kat aku reen, nasib aku malas melahar masa tu.nnt cite.

aNis LeMoN aBu said...

takpe reen, usaha kurus untuk sihat :) fikir itu je. bila sihat, jadi happy, bila happy, jadi postitive, kan? :)

pasal preggy tu, rezeki. kalau orang tu tanya berkali-kali maknanya dia tak faham la tu pasal qada' & qadar.

cheers!

Reen Tart Nenas said...

mijashidy: agreed. so far alhamdulillah ok

anon: need a slap?? seriously, can I do that? hehehe thanks peep!

aidanisme: dah takde soalan lain kottt

fika79: kan? hahaha yg tu pun horror gak :) eleh, mcm la die gemok. kurus je nengok tu :)

vanilla: thx so much. insyallah

putri qaseh: betul. kena cuba terima dari segi +ve

xora: mcm aku ckp kat ko, at least kite penah kurus dan chantek. ko ada??? xde kan. seme ingat ko dah makcik *eihhh

anis: comel nyer nick name anis nie... thanks anis. +ve!

thezaila said...

"apasal ko gemok lepas beranak"

hahaha aku la org nya tu.. skang aku putus harap utk kurus.. mcm mission impossible utk aku kurus.. *sigh*

Reen Tart Nenas said...

zaila: hahahaha aku sound gitu je la pas nie kat org sibokkk ckp aku gemok.
at least aku penah kurus. hahha gitewww

Puan T said...

omak den 9thn kawen br pregiekan aku. bersabarlah reen, aku pnh merasainya bile org melazer ckp aku nnt mcm mak aku. org2 yg suke tnye2 tu hnye pakai kasut saiz sndiri.

alaaa aku br nk order tart kt ko.xdo rozoki den thn ni nk terai kueh ko.thn dpn la eh.

Reen Tart Nenas said...

nuri: sedeh gak kenkdg. tp kenkdg hati batu. tp mulut aku celupar suke sound org. hahaha

sori yer. ko order raya haji la :)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...