Nuffnang

Monday, April 8, 2013

Sengkuang Calit

Hi Semua,

Lama tak bersiaran. Malas sebab kepingin laptop baru, boleh? Hahaha
Anyway, nak share menu wajib yang saye akan order kalau ke Lokas Makana, Puchong. 
Rasanya ramai tahu sebab tempat ni mula-mula famous amos sebab adanya Burger Bakar tu. Since dekat dengan rumah, so  mostly every Friday night both of us akan lepak di Lokas Makana. Ye lah berdua jer kan :) 

One of my fav is Old School Sengkuang Calit. Ntah apa la yang die bubuh tapi memang sedap sangat. Basically ia adalah sekuang yang dipotong sederhana nipis, dan ditabur kacang yang ditumbuk2 dan ada kuah mcm kuah rojak tu. Tapi ada rasa manis2 sket la. Ishkkk memang sedap. So kalau ada kesempatan datang situ, korang boleh la try Sengkuang Calit ni selain dari Burger Bakar tu. Owh, alamat? Korang Google jer la yer :) 





Bai!

Reen 

3 comments:

ryyhan kamarudin said...

Reen, sungguh pun kita dok puchong baru je sabtu lepas smpi lokas makana tuh ( haha punya jakun masa smpi...husband plak kata eh ada ek tmpt mkn ni)

Sedap ye sengkuang calit...next time pi kena try ni

oshinz said...

pergh.. mengiurkan ni. hehe. tapi puchong jauh dari tempat kita. hukhukhuk.

Reen Tart Nenas said...

Ryyhan: Hi. Puchong kan besar tu yang tak jumpa tu :) lagipun kan tempat tu ke dalam sket. Tapi sedap kan? Banyak menu2 jual kat situ. Suka dengan konsep stall tu :)

Oshinz: Takpe. mana tau kot tersampai sini :)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...