Nuffnang

Thursday, December 29, 2011

Aurat


As salam dan Hye semua,

Kalau terus disimpan rasa ini, ibarat macam memendam rasa. Ya, saye juga bukan sempurna, tetapi saye masih mencari kesempurnaan itu. Bersyukur dengan hijra' yang dibuat, menyedarkan betapa kerdil dan bodohnya saye dulu. 

Alhamdulillah, semakin ramai yang bertudung sekarang. Tetapi ramai itu yang bertudung, tapi tidak menutup aurat. Maaf ya, saye cukup tak suka lihat wanita bertutup di kepala, tetapi pakai baju berlengan pendek. Walaupun hanya nak ke kedai depan rumah, tapi rasanya lengan itu masih aurat kot. Banyak baju lengan panjang kan, jadi beli la banyak2. Inner pun dah banyak. Kalau tak nak, pakai jer cardigan. Rasanyer tak susah. 


Maaf. Itu saje yang saye nak katakan di sini. Kalau nak tutup, tutup betul-betul. Jangan separuh-separuh. Jangan bila dah pakai, buka balik. Ya, bukan senang nak jadi baik, tapi kita perlu berusaha ke arah kebaikan. Saye juga ada kekurangan dan masih berusaha memperbaiki diri. Dan ya, saye juga pernah togel satu ketika dulu. But now I know, I'm better! 

Terjumpa doodle yang kiut miut ini dari blog Milimilo (minta izin yer Tuan punye blog). Pedih, tapi benar bukan? Nak tengok yang lebih kiut, klik la kat blog Milimilo ok. 






11 comments:

Munnafendy said...

betul...lagi sakit mata kalau nampak makcik2 yg pkai tudung baju lengan pendek dan legging...aduhaiiiii

suria said...

betol reen...kadang tgk org yg bertudung tue...pakaiannyer sama je mcm org xbertudung...tggal lagi rambut dia xnmpk je...but then su salu ckp dlm ati...
'xpe la...at least dia bertudung..pada aku yg lgsg xbertudung...tp kalu aku bertudung nnt...insyallah bukan mcm ni la gayanyer...wat pe nk wat pahala dalam dosa..so nk bertudung..tros jaga sume aspek..'kalu da bertudung, mulut, tgkah laku, gaya..sume kene berubah supaya org memandang tggi wanita bertudung...kadang su menyampah tgk org yg bertudung ni...kalu ngumpat...adeyy..kalah org xbertudung..tapi xsume!!!ade yg baik...dgn muka dorg,,,sejok je ati...hihi...

Lady Naza said...

hehe..loikeeee..walaupun pedas, comey gile ayat die

JunAina said...

Tapi itulah yang banyak kita lihat sekarang, bertudung tetapi bogel!

Paling tak tahan yang pakai tight yang dah macam sarung kaki je tapi pakai tudung. Pelik!

Shakina Farhan said...

betul..macam tok siti tu tutup katanya macam taknak tutup..haish..

Reen Tart Nenas said...

munnafendy: kan? rasa cam tak berapa betul jer rambut tutup tp lengan tak. nak plak kalau yg lengan baju dh nak sampai ketiak tu.

suria: betul2. at least mereka pakai tudung dari saye (saye yg dulu) tak pakai tudung. cuma if nak pakai, sila pakai betul2.

lady naza: kan? kiut miut. tetiba aku rasa mcm ustazah cakar harimau ari nie...

junaina: sape la yg cipta seluar ketat tu. adoiii

shakina farhan: mcm tok ti, beliau mmg tak pakai kat luar. cuma bila dpn media jer tutup kepala tu. tapi leher, aurat jugakan?

Teenager Housemaid said...

tutuplah aurat dengan betul..:)))

nYomeL said...

setuju! kalo nak ber fesyen pun berpada-pada la kann..?? haihhh..

nYomeL said...

setuju! kalo nak ber fesyen pun berpada-pada la kann..?? haihhh..

choclairissa @ intan said...

betul ckp reen..pakai cardigan paling senang..sarung je...hurmm entahla..dunia dh makin nak kiamat..takut pun ade..harap2 setiap hari kite berhijrah menjadi lebih baik.~~

Schaz said...

ye, yang bertudung mmg tak semestinya baik...tp, org yg baik akan bertudung...itu hukum tuhan..kpd yg belum bertudung, semoga hati anda terbuka utk berhijrah..n yg dah bertudung, jom kita tenung balik diri kita..

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...