Nuffnang

Thursday, February 3, 2011

Baju Kawen Ayu Raudhah BURUK!!!

Salam dan Hye...

Hahaha tajuk kontroversi! Bukan nak kata baju saye chantek, tapi haiishhh ko kan artis! Haruslah baju ko supergorjes kot! Tengok beautifulnara, pastu terjumpa gambar-gambar sekitar majlis Ayu Raudhah dan Zaquan Adha di Wellness Hotel dan Seremban (Saye tulis ikut sumber dari Abg Nara). Boleh klik di sini untuk post awal mengenai majlis nikah mereka. Rasanya, baju yang memang tak lawa dan pelik ini untuk majlis di Seremban kot. Hermmm, takde la nak kata buruk sangat, tapi serius, baju yang pelik kot. Owh, ini gambarnya... 





scroll bawah lagi...



*sabar*



OK! Ini dia!


Sapa setuju baju dia pelik? Dan padanan dari suami pun macam tak kena...

 Mungkin saye buta fesyen kot. Mungkin orang lain kata baju die chantek, tapi tetap la pelik kot!


No No!

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Saye suka gambar yang ini. Chantek kan? Serius tak tipu. Tapi xde gambar penuh la lak :(


Chantek kan? Tapi malas nak gugel gambar penuh.
Tapi Ayu Raudhah memang chantek dlm persalinan ini. Begitu juga Zaquan.


Nota Kaki: Saye rasa make up dia sangat chantek. Tidak berlebih-lebihan :)

Kembali pada baju tak chantek. Hah, baju nie cam sewa je... hermmmm pelik-pelik.


Apa itu ropol2 di lengan? Huhuhu fesyen baru kot!

Konklusi: B2B, tak perlu berlebih-lebihan untuk baju pengantin korang k. Kadang-kadang, idea yang simple lebih memuaskan hati. Jangan diturutkan sangat dengan designer. Kite sebagai pengantin (eih, lupa plak dah mantan!), harus lah ada idea tersendiri. Lebih senang, korang boleh kumpulkan gambar-gambar design baju yang korang idamkan. Herm, tengok baju Ayu Raudhah yang kurang chantek nie, buat saye terfikir, idea siapakah itu...

Kalau ada yang terasa, saye mintak maaf :p




15 comments:

ElyaElmo said...

haa!! elya suke baju die yg kaler purple and baby blue tu je...
baju lain tak berap sukee...
mmg nmpak hodoh!!sorry to sayyy...siann die.walaupun sponsor..kene bijak jugak untuk terima atau tidak...huhuh

plainJane said...

saye setuju.u r not alone in this...baju dia mmg tak chantek ;p

O Ena O said...

hai pn reen.. sblm ni kdg2 sy letak komen kt blog pn xora...hurmm setuju dgn awk..sy fikir baju ayu raudhah yg mcm gaun tingkat2 kt seremban tu kurang cantek...mcm die pregnant lak..huhuuhu sowi yekalo ade yg trase..tp sy terkejut tgk baju gaun pengantin die jd ghuper tu..huhu..kesian kan..kdg2 bak kate omputeh..less is more..simple tp cantek tu lebih baik dr design lebih2 tp jd lebih buruk..huhuh...

Reen Tart Nenas said...

elya: gimme 5 :) serius, baju die, pelik hoke. kesian kat die. muka dah lawa, tapiii....

plainjane: itu la. die byk baju, tp sebab byk la ia jadi spoiled

o ena o: tq singgah sini :) hah, baru terpk nama die. gaun tingkat2. sgt oldskool kot...

LittleSunshine said...

reen, tgk kan dh ramai yg sokong..hahaha..mmg pun xcntik langsung gaun tu boleh plk bertingkat2..mcm over pun ada..tp yg baby blue i like !!

O Ena O said...

sy ingt sy sorang jerk yg kate gaun tingkat tu tak chantek! series x kene gaya..nampak mcm terlalu beso utk ayu raudhah...die myb nk wat gaun ala2 victoria/vintage tu tp mcm x kene lak..huhuhh..kesiannn...

brown19 said...

xcntk lgsng... nmpk tua la... pakai kebaya mcm akak lg bagus...

Anonymous said...

setuju sumenye..baju tingkat2 n ropol buruk..pastu x matching dgn hubby..pastu nampak gemuk..itu sahaja la

cikyuSnida said...

pelik. mmg btol la tu.

yang part tangan ropol2 tu, it's just spoiled the whole baju. bile amek gamba je, sumer focus kat situ, which if there is any detailings kat baju tu terus dah x nampak. nampak ropol jeee. rugi.

MiYOKO TACHIBANA said...

bj gaun tingkat2 tu mmg kurang chantek...pelik laaa...tak tau sape designer bj tuuu..

sian kt si pemakai gaun tu laa..

Xora said...

tension la plak nak kritik tapi gambar tak dapat nak tgk kat beautiful nara, mahupun blog ko pasal opis kena block. nnt aku tgk kat rumah.

Reen Tart Nenas said...

semua: rupenyer ramai mempunyai pendapat yg sama. tu la kan, xtau la sapa designer die... ishhhkkkk pelik2 kan?

farahfatihah said...

yang pelik tula lagi org nak pakai huhuhu designer dia suka yg pelik2 kot

K.I.N.A said...

a,ah..kurang cantik..huhu..kesian..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

baju die menampakkan die tua. agaknye sebab nak lain dari yang lain kot?

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...