Nuffnang

Friday, August 12, 2011

Bukan Kanser


Salam dan Hye,

Terima kasih korang atas nasihat dan doa yang diberikan. *Terharu. 
Semalam check up lagi dan laporan dari pembedahan tu pun dah dapat. Alhamdulillah, ia bukan kanser. Tapi doktor ada cakap mungkin akan tumbuh balik, apa pun bukan dalam masa terdekat, mungkin 10 tahun lagi. Jadi, mungkin selepas nie, saye boleh teruskan dengan perubatan Islam. Kite usaha kan? Cuma doktor pesan, saye tak boleh angkat barang dan hembus hidung kuat-kuat. Part angkat barang tu, memang saye tak buat. Erk, yang ringan-ringan saye angkatlah. Tapi kalau dah sampai tahap berat, dan kena panjat-panjat memang tak la. 


Menjawab kepada soalan FatinNadiah, hidung tu tersumbat sket je. Cuma sebab tak selesa kan, saye kena bernafas melalui mulut. Jadi kalau dah pegi klinik, doktor bagi nasal spray tapi masih tak baik, lebih baik terus pegi jumpa ENT Specialist kat hospital. Apa sakit pun, kalau dah lama tak kebah-kebah dengan ubat klinik, terus la rujuk kepada pakar yer. 

Owh ya, saye dapat MC lagi seminggu. Suka? Herm, tahap boring pun ada gak nie. Ye lah, duduk sorang kat rumah kan, memang la boring. Susah rupanyer jadi suri rumah nie. Semua kena nampak bersih. Hehehe. Saye ingat minggu depan nak buat kuih raya la. Mengisi masa lapang di rumah nie. 

Mungkin boleh cuba biskut ni : 



Nota Kaki: Perlu ke ofis petang nie :( alahaiii 


Xora - berat aku turun 2 kg je bulan Ramadhan nie. Tapi tak payah la update, sebab lepas berbuka demok balik. Hahahaha 


11 comments:

UyaRayza said...

alhamdullillah dear..sedap la plak cookies tue...nak sket heheheh

AIN MUSTAZA said...

alhamdulillah..rehat secukupnye tau ..nk resepi cookies tu peliss...share la

Putri Qaseh said...

Reen, maaf agak lmbt tau berita kamu ni..cmne la ley terlepas...semoga reen tabah n kuat ye..Allah knows best..Sbb DIA tau reen kuat la die uji..but I like a spirit in yourself..btw Cookies tu nmpk sedap sy pun nk cube Cookies Ala-Ala Famos Amous tuh hehe..

FatinNadiah said...

owh okay. will go.
sebab dulu pernah pakai nasal spray tu.
tapi sakit. nanti akan gi klinik la.
thanks for the info.
get well soon!
semoga sihat-sihat selalu. :)

LisaLisut said...

ooo...begitu..semoga reen kembali sihat :) amin.

PussyCat said...

happy to hear that.. take care reen. ingat pesan mr. doc and keep on praying to allah s.w.t

Cik Puan Fia said...

alhamdulilah..semoga reen sentiasa sihat..amin

K.I.N.A said...

alhamdulillah, take care reen..

amani.. said...

kak reen...bestnye dapat cuti lme hehehe...pape pun take care ok..nnt bgla ckit biskut tu nk rse jgak..:)

Nurul Farhanah~ said...

alhamdulillah..kita cuba n usaha..segalanya berserah..cubala apa yg fara cakap tu..even its not a cancer.. its gud for health :)

gudluck dear

harzharun said...

syukur...

btw, amik masa mc ni cuba resepi baru...chayok!..hehe

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...