Nuffnang

Tuesday, August 23, 2011

Ramadhan Raya Kali Ini



1. Rindu Arwah Babah.
2. Pertama kali Raya tanpa Babah.
3. Pertama kali Raya bersama Suami.
4. Pertama kali Raya sebagai Isteri di Rumah Keluarga saye di Temerloh - YEAYYY!-
5. Sungguh lambat masa berlalu minggu nie.
6. Tak beli baju Raya lagi. - Sebab? - Sila tengok no 7.
7. Gaji tak masuk lagi. Stress! Hanya boleh beli baju Raya Jumaat malam!
8. Pertama kali tak buat baju Raya - Takde hati nak buat sebab Babah takde.
9. Tapi kena cari jugak untuk suami.
10. Penghantaran Tart Nenas dan Makmor belum selesai lagi. Serius penat.
11. Jualan memberansangkan tahun nie. Tapi tak boleh happy sangat sebab kena bayar duit masuk hospital hari tu. Huwaaaaa sedih sebab cari duit extra, tapi kena terus bayar untuk hal yang tak dijangka.
12. Saye nak balik rumah sebab sangat mengantuk sebab semalam sampai rumah lambat. Pastu balik kemas pinggan mangkuk. Pastu sahur pepagi bangun masak untuk sahur. Huwaaaaaaaa nak Raya.
13. Ini bukan merungut. Ini sesi luahan perasaan di kala mata sangat mengantuk.




8 comments:

kaklong said...

semoga raya kali ni penuh barakah...amin...!

sk said...

hye reen..

sy pon serupa dgn reen. pertama kali beraya dgn suami tp tanpa abah. tak semagat sgt nak raya. sedih sgt nak tinggalkan ramadhan sbb abah sy baru je pergi.. :(

Xora said...

nampok benor nipuhnye,.. yg no 6 tu, pasal saiz kan? i knowwww

LisaLisut said...

to be honest i kagum u ade part time income buat kuih raya okay :)

sabar eh reen. i dh 11 tahun raya tanpa ayah huhu.

Reen Tart Nenas said...

xora: nyampah tul ko nie kan. eeeeeee geget kang!

kaklong: harapkan yg begitu la :)

sk: ye ke? alahai taktau pun. takziah.

lisa: mulanyer sebab mmg suka biskut2 tu. terus semangat nak jual.

aTy _faRed~ said...

rajin nyer masak pagi2 nak sahur..saye selalu masak awal2 pas tu panas kan jer...:)
yerr...tahun ni pon tahun pertama saye beraye sebagai isteri...:D tapi..beraye di kampung mertua..:(

Reen Tart Nenas said...

aty: xpe. tahun depan raya sakan di rumah family sendiri plak k :)

hazlynda kushairi said...

babe, samalah. kite experience kali pertama raya sbg isteri (tapi lynda raya di kampung husben) dan dalam masa yang sama hambar sebab kehilangan orang yang paling kita sayangi :(

salam aidilfitri babe.
maaf zahir dan batin ;)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...