Nuffnang

Monday, November 15, 2010

Kad Undangan tak cukup!

Salam dan Hye...


Perihal kad kawen yang tidak cukup amat menyesakkan. Tak tahu siapa yang perlu dipersalahkan sebab kadang-kadang bila cuba untuk berkomunikasi, ada aje halangan nya. 
Saye dan en B memutuskan bahawa 800 kad itu cukup la untuk kedua pihak. Ye lah, untuk kawan sepejabat pun ada yang tak dapat kad. Bukan apa, memang saye jemput semua, tapi bukan semua dapat kad, sebab bilangan kad adalah sangat terhad. Kekangan bajet! Balik rumah je, bila mak saye mula menulis untuk undangan, baru dia perasan kad tak cukup! Semua orang die jemput dengan kad, pastinya la tak cukup. Mak saye ingat 400 kad yang bahagian saye tu saye nak serahkan semua pada dia. Alahai mama! Kenot2. Saya bagi 200 keping , dan tak cukup. Nasib baik saye ada extra dalam 80 kad lagi, dan Isnin nie saye kena print atas kertas A4 je. Yang tu untuk jiran tetangga je... Huhuhu Sesak? Ia menyesakkan. Mungkin ini salah satu sebab ngapa saye sakit. Apa pun, ia pengajaran untuk semua. Nanti bila giliran adik-adik saye nanti, saye nak 'paksa' mak saye bagi listing betul-betul. Apa pun, saye sayang mak saye. Nak mintak vendor tu print lagi pun macam kelam kabut juge sebab dengan keadaan saye tak mengizinkan untuk jalan jauh. 



16 comments:

harzharun said...

owh..kalut kan...i dulu, ayah siap suh buat guess list...tulis nama satu2!!!...seksa...tp, alhamdullilah..semua dpt kad..kad yg sama..hehe

FatinNadiah said...

u.. photostat je kad yg ade tu.
sbb dulu2 pon, kakak my bf skng ni tak cukup photostat. ktorg pon xckup photostat.

yg last2 tu dapat la yg photostat. jadi la daripada tak bagi. kegawatan ekonomi. org sekarang paham. :)

tapi, mak cik mak cik lazer kene la bagi kad bebetol. nnt saje je die lazerkan kite. huhu. :)

FatinNadiah said...

photostat je. berjimat cermat. ekonomi tak bape nak best. :)

Xora said...

aku tak dapat kad pun tak pe. aku ttp datang. datang bersama D InsyaAllah. ok, janji tak gi cherating. jangan risau. ahahah

suriadzul said...

reen, biase la 2..bila ckp pasal kawin..fmly yg paling bz..kalah perantin..cam 2 jugak ngan tetamu..kadang tetamu fmly lebih ramai dr tetamu yg dijempot orlh pegantin sndiri..da saat2 akhir cam ni...reen cr alternatif lain yg xperlukan bajet yg bnyk..mcm yg reen ckp...fotostat kat A4 paper...n pd teman2 rapat xperlu la nk bg sorg 1..gud luck dear

iedayah said...

sian reen kad xckup.sbr ea dear..dugaan2..

:: Princess Violet :: said...

uwaaaaaaa sedeyye tak dpt kad canteq reen

Fifie said...

erm..bahaya ni..fie dulu pon fikir mcm tak cukup kad tu padahal ade 800..tapi sekarang..pusing sini nampak kad,pusing sane nampak kad,rupe2nye banyak lagi x bagi kad kat orang..huh..haha

CikSyafa said...

huhu,syafa pun risau bab kad kawen ni.takut tak cukup.order sama cam reen ja.satu kad utk 3org kan?400x3=1200 (btol ke?)

klu tlebih order takut kenduri nanti tak cukup makanan plak...huhu risau2

Reen Tart Nenas said...

harzharun: saye punyer list takde prob, yg tak cukup tu utk kwn2 parents

fatinNadiah: alhamdulillah dh siap fotostat tadi. walaupun rase cam sedey je tgk, tp ok la dari takde. nak print lain pun xsempat dah

xora: mana bleh! dah kasik!

suriadzul: itu la, utk kwn2 sendiri xde prob, bleh email je. nie utk org tua nie, payah sket

iedayah: sobbb sobbb

princess violet: ada atas meja! sila baca esok!

fie: plan dr saye dh betul, tp kdg2, ini semua diluar kawalan kan?

cik syafa: itu la... saye harap makanan cukup la pasal mmg tempah utk 1000 org je...

Fifie said...

fie nak dtg yang 5hb tu leyh x?
nanti reen jemput2la datang ye..maps boleyh view kat jemputan raja berhari2 tu.. :)

ingat nak suruh reen datang untuk belah lelaki 27/11,tp reen pulak sanding..hehe..dah dekat sangat da..

anaztasias aira said...

tak lama dah kan. saya doakan semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar :) Ameeen all the besh dear.

Reen Tart Nenas said...

fifie: kena check dgn side en b dulu coz rasa cam tetamu die byk sgt, pasal kat sh alam kan, dekat org nak dtg... hehehe

owh, yer ke, sama ari la plakkkk kite tgk dr jauh la... tgk gambar :)

nora: itu la pasal... harap xhujan weh!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

wahhh. sudah dekat wedding kamu yer! :D tak sabar i. i tak dapat kad pon takpe. dapat yg potostate pon takpe kot! :D

ElyaElmo said...

reen...elya pun tgh pening nk buat kad berapa keping ni..since kiterang nnt nak buat sesama

Reen Tart Nenas said...

elya, better check betul2 berapa ramai nak jemput. n make sure check dgn parents skali, sebab slalunyer derang yg nak byk gak. mcm kite nie, kan bleh email/ekad/n fb je...

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...