Nuffnang

Tuesday, May 17, 2011

Filem KONGSI tak best langsung!!!


Salam dan Hye...

Best kan cuti? Kan best kalau boleh berhenti keje, tapi duit masuk tiap-tiap bulan macam pegi keje tu :) Hehehe mimpi je la. Anyway, tadi saye dan hubby pegi tengok cerita KONGSI. 



Owh, tengok preview sangat la gempaq kan? Tapi!!!!!

Serius, pada saye, cite nie sangat la TAK BESTTT! Owh, saye memang suka Sam berlakon, tapi pendapat peribadi saye, citer nie tak se-GAH preview dan iklannya. Ada scene yang kabur, tapi boleh dimaafkan sebab Farid Kamil a.k.a Pengarah ada cakap, yang tu style dia dan perhaps teknik terbaru. 

Tapi, herm....

  1. jalan cerita memang kabur. Saye cam, adoiii ko setakat kalah lawan tomoi pastu nak bunuh gangster kat KL plak sebab tak puas hati dengan encik polis itu? Owh, serius, saye rasa rugi sangat coz beli tiket tengok citer tu. Honestly, agak kecewa, sebab saye expect filem tu antara yang terbaikkk untuk tahun nie. 
  2. tak faham apa motif bront palarre perlu ada dalam filem tu.
  3. tak faham apa kene mengena si tumulawak eihhh tumulak tu ngan gengster2 kat KL tu. 
  4. memang cite nie tak BEST! 


Terus jadi tawar hati nak pegi wayang tengok cerita melayu. Walaupun kutipan hari pertama Filem KONGSI mencecah jutaan ringgit, tapi pada saye, produser berjaya menarik ramai penonton berdasarkan preview filem yang telah dilakukan awal lagi. Marketing wise, memang bagus, tapi filem itu sendiri, hermmm, tak best!

Eih, tapi kalau korang nak tengok, pegi je la. Mungkin pada pendapat saye tak best, kot korang, mungkin la korang suka. Tapi rugi je la bayor tiket g tengok cite ni kat wayang. Bukan saye tak sokong cite melayu, tapi serius, cite nie memang xbest. Cite KL Drift lagi best kot! Hehehe 




13 comments:

amani.. said...

yup stuju..hrpkan sam je kalau tak mmg hancuss....
xpe kak nnt kte tgk cte nur kasih grnti best....

ElyaElmo said...

elya dh lama..hampa tgk filem melayu...haha...

Hidayati Farhan said...

ramai yg komen gitu. xyah lah gi tgk. hahaha. bek tggu nur kasih. heee

mummy adam said...

ya Allah..berabad dah aku x masuk panggung weyhhhh! hahahaha.. ape filem tebaru pun xtau..huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

saya setuju!!!!!!!!!!!!!
sgt2 x best....
kecewa betol...
sy smpi tertdo tgk...

Xora said...

aku suka sam, tapi aku rasa utk filem ni, watak dia macam sedikit tiru watak Kapten Jack Sparrow .. come one sam, u can do better!! lagipun, agak2 la kan, Abg Jony Dep ko nak tiru~

LisaLisut said...

i b4 tgk(film melayu terutamanya) akan baca review dlu.dr beautiful nara.haha dia kata tak best i pn mls nk g.ternyata mmg rmai kawan i kata tak best.

Red Cewy said...

betul2 ... terasa sangat rugi pas tengok .. nasib reen pn sependapat ngan saya .. kalau nak kata sy sorg yg kata best, mgkn sy yg bermasalah ngan citer tu .. tp reen pn bg statement yg citer tu mmg tak best ... bru rasa confident ckit .. well tak sabar nak tggu nur kasih plak ...

CikPuan Fara said...

aaa sgt takbest. semalam saya pun g tgk dgn en husben. punyalar semangat sb tgk preview gempak. rasa cam x berbaloi tgk cita tu huhuhuhu

Reen Tart Nenas said...

all: terkejut banyak komen, sekali lupa daaa ada buat entri. tu lah, saye mmg sgt menyesal hoke tgk cite tu. gillerrr tak best.

aRaN said...

tak best ke? baru nak g tgk.. xjumpa lg blogger yang cakap positif ni lol rasa macam nak tercancel ja nak pergi tgk :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

mungkin FK kena pergi kelas mengarah dulu baru bleh jadi pengarah.. filem die yang v3 tu pun orang cakap tak best.. haisyo kena fikir dua kali camni nak tengok ke tak.. ehehe.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Angkat dua2 tangan menandakan tak setuju jugak!
Dear, husben I cakap, tengok Nur Kasih pun best lagi dr tengok Kongsi!
Cerita takde plot katenyer. HAHAHA

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...