Nuffnang

Monday, May 30, 2011

Kenduri Kendara di Mana-Mana

Salam dan Hye...

Cuti sekolah bermula. Jadi bermulalah sesi kenduri kendara :) hehehe
Saye dulu pun kawen time cuti sekolah. Orang kata senang sket tetamu atau sedara mara nak datang kenduri kalau buat cuti sekolah. Walaubagaimanapun, terpulang pada pilihan masing-masing. Sebab memang sudah lama menjadi trend, terutama di kawasan KL Valley nie, kenduri kawen tetap ada walaupun bukan cuti sekolah :) Macam kita yang kerja ikut waktu pejabat nie, cuti sekolah atau tak, sama je, sebab WAJIB amik cuti gak kan? Hehehe

[di kala ini, saye sangat jeles dengan warga pendidik sebab mereka dapat cuti panjang. tapi ada juga pendidik yang perlu datang sekolah kan?]


Motif topik hari ini, ialah tiada topik. Serius, rasa macam dah kongsi semua tentang hal kawen. Hehehe mungkin saye perlu berubah ke fasa yang baru. Mungkin mengenai deco kediaman ke, pengalaman pembelian rumah ke, cuti-cuti Malaysia ke. Masalahnya, saye malas betul nak upload gambar, pastu nak upload gambar sendiri plak tu. Ekeke walaupun ada upload gambar sendiri, tapi semuanya ada motif tersendiri. Gambar pasal kawen la, jenjalan la. Owh, tapi kemalasan melanda diri.

Dulu ingat masa lepas kawen, saye nak share la dengan B2B / Ex B2B mengenai menu-menu masakan saye di rumah. Tapi sebab malas nak transfer gambar, jadi gambar itu terkubur di dalam handphone dan camera saye sahaja :)

Saye suka masak :) Ingat entri saye yang ini? Saye dah tak kisah pendapat orang. Masak sendiri lebih jimat walaupun saye penat sebab kena kemas dapur setiap kali masak. Owh tak sukanya kalau dapur kotor.

[ tapi hujung minggu baru nie saye masak, tapi en suami tolong lipat kain. Hehehe cantek B lipat, nanti B je la buat yer :) ]


Cukup mengenai diri sendiri :) Hujung minggu lepas ada 2 kenduri yang patut saye hadiri. Satu kawan masa di Matriks dulu, Wani si Sepet dan seorang lagi adalah Cik Belle. Malangnya, dua-dua majlis saye tak dapat hadiri. Maaf yer. Ada urusan lain yang perlu dihadiri dulu. Suka tengok gambar-gambar di kenduri Cik Belle. Meriah korang bloggersss!

Tahniah Cik Belle a.k.a Puan Belle. Semoga perjalanan selepas ini akan lebih diberkati dan diredhai Allah s.w.t. Selamat menjadi isteri orang :) Kamu sangat chantek!

Baju resepsi Cik Belle - dari Rumah Kebaya

Suka yang tak-tau-apa-nama-dia kat kepala Belle tu.


[teringat saat saye mencuba baju di rumah kebaya. owh, sampai sekarang teringat-ingat. malangnya ketika itu, saye ketiadaan duit. jadi dilupakan saja baju itu :(]

Nota kaki: 28 Mei 2011 yang lepas, genap 100 hari Babah tinggalkan kami sekeluarga. Semoga Allah s.w.t mencucuri rahmat ke atas rohnya. I miss him so much!


Eih jap-jap. Ada satu lagi gambar nak upload. I miss u Enot. Ntah bila la nak jumpa ko lagi. [Tapi malu nak jumpa ko skang, pasal aku dah gemuk]. Tengok gambar nie, baru perasan, pipi Qaseh dah tak chubby dah :)


Alin, Qaseh, Apeq

4 comments:

nida-razak said...

haah..cuti sek banyak wedding sana sini..dalam sehari,m banyak kenduri nk attend..majlis nida nanti pon time cuti sek.. =)

K.I.N.A said...

cantik gila kan baju atia!

hehe..suka time cuti sekolah ni kete tak banyak..

amani.. said...

rgi kak reen tak g knduri kak belle...best tau hehe..

Ms and Mr Red Ribbon said...

my kenduri kahwin a week before puasa... ramai ke tak ye yg datang?

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...