Nuffnang

Wednesday, June 1, 2011

Saya Mahu Kurus!

-Sekarang sangat gemuk. Nak button lengan baju pun tak boleh. Perut buncit. Dalam usaha kuruskan berat badan dan kembali diet seperti dulu. Mungkin perlu mulakan 14 Days Challenge yang minum air Nestle Bliss tu [tak tahu la mampu ke tak nak bertahan]. Owh, memang rasa perlu berhenti dari makan malam. Tapi ada lagi satu mulut kat rumah yang perlu diberi makan. So how? Permulaan pertama ke arah menguruskan berat badan dan membiasakan perut dengan makanan yang kurang, jadi hari ini saye PUASA. Semoga saye berjaya habiskan puasa untuk hari ini.

Kite letak gambar ini sebagai motivasi untuk saye kurus. Gambar ini diambil pada Oktober 2008. Masa tu belum bertunang lagi.

-photo removed-



Nota kaki: En Suami out station lagi minggu depan. SIGH! Wrong timing la bebeh!  Kenapa orang lelaki nie selalu sangat kena out station? Ishkkk!

12 comments:

Kancilbiru said...

jom try PB nak? ^_^

Reen Tart Nenas said...

kancilbiru, PB tu ape? herm, saye nak kurus tanpa kuarkan duit. ekekeke

lind said...

reen jom mkn herbalife nak?baru try 3hr minum turun 1.5kg.

Reen Tart Nenas said...

lind: ala, saye nak diet tanpa kuarkan duit. ekekeke tp mmg mcm nak try jugak :)

mummy adam said...

kembar: sbb tu la susah noooo aku nak diet skang. kalo xmo makan, nnt si suami tu mule lah..."ala..xde siapa nak temankan i makan ke?".. :p

Xora said...

Oh adakah gambar ini gambar ko dikelilingi peminat?? gambar yg aku n laling kata ko artis??

p.s ko nak aku set ticker utk berat badan aku???? ko mahuuu???!!!!13kg kena kurang..

i hate u

Lady Naza said...

hoho..PB tu premium beautiful (tolong jawabkan pulak..hehe)..kat company aku skang ni tgh musim PB..sebelum tu musim herbalife..beramai2 le mencube..he..tapi aku masih stick pada herbalife (opps kantoi)..kakaka..chaiyok2 reen..sesame la kitee nyahkan lemak2 degey nii..huh

Reen Tart Nenas said...

mummy adam: tu la. sgt susah kan. mencabar betul nak diet pas kawen.

xora: yuppp! ai kan artis :) ko xpe, ada excuse :)

ladynaza: best tak herbalife? mahal kan? erkkk... tp blh la nak try mintak subsidi kat azreem. ekekeke

amani.. said...

kak reen...truskan usaha anda...jgn mengalah ok..
btw dear u look so cute in that pic..

Lady Naza said...

aku pilih option tu psl aku dha ade korset jenama lain so malas nk beli baru plak (tp yg murah jela)..lg satu aku suke HL (herbalife) psl minum pastu aku dah takyah pk nak mkn2 lain lak..save duit aku..hoho..tp citarasa kena tepuk dada..kalo ko nak cuba..ko kena minum shake dia 2kali sehari and makan biase sekali sehari (time makan malam la sbb kena bagi mulut lain makan cam ko..hehe)..aku suke lg satu sbb breastmilk safe..bukan cam makan jamu2 yg x boleh untuk ibu menyusu..hmm..aku tak berani ckp psl bajet psl lain2..ko boleh refer kat site ni http://myh3rbalif3.blogspot.com/..eh..cam promo lak aku ni

Reen Tart Nenas said...

hah??? mkn sekali sehari je??? mati la aku kalau gitu. erkkkkk!

Siti Safiyyah said...

cubalah try nutrisi 1,2,3.. minum 2 kali sehari pon dah kenyang tau.. hehe

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...