Nuffnang

Wednesday, June 29, 2011

Renang Berenang


Salam dan Hye,

Semalam bermula lah kelas pertama berenang (ko ingat ko sorang je pandai berenang Naza?-hahaha). Walaupun ku sakit di pagi hari, gigihkan jugak pegi sebab dah confirm dengan trainer and dan beli baju! Total damage? Erkkk. Takmo citer. Ni kalau tak pandai jugak nie, taktau la kan.

Isnin malam tu semangat abes la pegi beli baju renang kat Jusco. Sah-sah la ai tak beli yang 2 pieces (suami x kasik-haippp!). Disebabkan seluar tight dah ada, jadi saye beli baju + goggle + cap je. Tempat berlatih berenang - Pusat Maritim Presint 5 Putrajaya. Sebab pilih kat sini, sebab dekat dengan ofis di Cyberjaya. Kelas pun setiap hari Selasa, jadi kena la pilih yang dekat dengan ofis. Pertama kali sampai sini, fuyoooooooo kagum kot dengan swimming pool dia. Indoor swimming pool, bayaran masuk RM5, dan view dia mengadap tasik putrajaya. Gambar? Ala, tertinggal kabel kat rumah. Nanti ai upload hoke :)

Trainer yang ajar kami ni dari Kompleks Sukan Bukit Jalil. Wanita Melayu. Jadi senang la sket :) Takde la malu sangat. Hehehe 


Gambar nie saya ambil dari website JomRenang. Nak tunjuk gambar kolam je. Dan kebetulan, di JomRenang nie ada perkhidmatan mengajar berenang juga. Jadi kalau korang berminat, boleh la cuba :)




Ajaran pertama semalam adalah pernafasan dan terapung. Wah, serius ai suka. Hahaha Rasa malam tu cam nak sambung lagi berenang. (Slalu masuk dalam pool try berenang, dapat berenang separuh je, sebab penat). Hahaha 

Kenapa saye nak belajar berenang? Sebab stress bila pegi pool, tapi tak pandai swimming. 
Lagipun, memang dah lama sangat dah nak belajar. Rasa cam takde pun skills yang best kat saye nie selain dari pandai memasak (puji diri sendiri). Hahaha Lagipun, sejak dah stop main futsal, badan bagai di pam-pam. Oleh itu, lebih baik la saya beralih arah kepada sukan renang pula :) 


6 comments:

UyaRayza said...

nice hehehe..uya suke swimming gk hehehe..tp gaya swimming yg x ade skill ler hehehe

CikPuan Fara said...

wahhh belajar berenang! kite pun xpandai berenang. nak belajar malas
-,- org kata berenang boleh shapekan balik badan kannn? chaiyokk reen ^^

LisaLisut said...

at least u tak takut air.i nk sgtttt berenang tp i tkt telinga masuk air.i fobia.so smpai hari ni i tak pandai...tak guna je byr maintenance tiap bulan pool kt rumah..-__-

Putri Qaseh said...

Bagusnye reen, kalau ade sape2 lemas ley mintk tolong reen kekeke =)

~ NANA ~ said...

hukhukhuk

dr dulu i blaja swimming tp tak pandai2 jugak....bdn xmo timbul :(

Reen Tart Nenas said...

uya: yg penting pandai swimming :)

cikpuanfara: itu la, mmg boleh shape kan. harap2 tershape la badan nie. hehehe

lisa: ala... lisa kena belajar tau. nanti honeymoon boleh swimming2 together2. auwwww

putriqaseh: huwaaa xmo jadik life guard. nak selfish je :p

nana: hehehe kena praktis lagi tu :) usaha tangga kejayaan

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...