Nuffnang

Monday, June 6, 2011

Suami yang Terbaik



Salam dan Hye... 


Semalam, pegi kenduri kat Raub. Perjalanan pegi ok, tapi bila balik, jem hoke!!! Tau tak jem! Dah rasa cam balik kg jauh giller je. Sempat cakap kat en suami "ni dah macam balik Temerloh je ni 2 jam perjalanan balik". En Suami ~ die jeling je. Hahaha mesti dalam hati die cakap "asyik-asyik balik umah mak die je" ekekeke [I love my mama].

Nanti la review pasal kenduri di Raub, sebab skang malas *wink *wink 




Suami Terbaik Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"
"Abang, nie sayang nie," "Emmm... "
"Abang masih ada di kelab lagi ke?"
"Iya."
"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"
"Berapa harganya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"


"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "
"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."



"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."


"Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "


" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu. . ."
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"


"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"


"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :  

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "


Sumber: Pengantin


Nota Kaki: Kalau saye ada duit banyak, saye nak travel around the world je :) 

7 comments:

hazlynda kushairi said...

HAHAHAHAHAHAHA nice one! lynda sukeeeeee ;P

dah banyak duit tu, pergilah tunaikan haji, nanti duit tade, melopong.

kalaulah lynda ade duit byk gitu.....

Xora said...

wahai ticker, bila kamu nak turun??~

Reen Tart Nenas said...

lynda: hahaha kan? serius best!

xora: ticker maintain buat ms skang!

harzharun said...

hahaha..ok..reen dah bjaya wat i letak komen gelak sakan kat sini!!hahaha!!!

Q said...

OMG~~tak kan suara husband sendiri tak kenal kan?suspense toi citer nie..hahahahah gelak kuat..lOL

sk said...

hahhahahhaha lawak gila!!! :D

aTy _faRed~ said...

huhuhu..lawak...dajal kan orang jer laki tu...

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...