Nuffnang

Thursday, February 16, 2012

Petua Rumah Tangga Bahagia



Salam dan Hi


Tiba-tiba rasa macam nak jadi pakar motivasi plak. Hahaha Seronok baca petua-petua rumah tangga ni. 
Mula-mula tak minat sebab rasa macam, awalnya untuk saya tahu petua-petua ni. Ye lah, rumah tangga masih hijau, masih baru. Hello, belum sampai 3 tahun, masih boleh dianggap baru :) eceh!  Kalau korang nak tau, boleh jer Google k. Malas nak tepek sini. 


Cuma ada satu yang menarik perhatian saye dan rasanyer baru ajer saye melahar email bersama Xora dan Wan mengenai ini. 


Masak resepi ibu mertua ( kegemaran suami )sekali-sekala.


Sumber: Resipiraya


Mungkin beliau mengidam. Tiba-tiba suami semalam sebut pasal Biskut Mazola yang dah lama dia tak makan.
Knowing me yang memang kurang suka sket Biskut-Biskut ini kecuali Tart Nenas dan Makmor (*wink), saye memang tak reti la nak buat biskut-biskut. Choc chips saye pun hangus. Hahaha Boleh dikatakan saye lebih pakar memasak lauk pauk daripada buat kuih muih. Ya, that's my weakness!


Dan saye sebagai isteri solehah (aminnn) telah mengGoogle cara nak buat Mazola dan menerima tips2 dari Pakar Mazola Puan Wan :p Tapi bukan apa, saye macam hermmm tak ingat la penah makan ke tak Mazola ni, pasal saye tak suka sket yang ada kacang-kacang2 nie. Hahaha Tapi sebagai usaha untuk memenuhi permintaan suami, akan ku belajar buat Biskut Mazola ni. Iye, tau la senang nak buat. Cite die, saye tak reti nak adjust api oven tu. Ai kampung hoke, tak reti nak guna oven-oven nie. Harap-harap berjaya la nak merealisasikan impian en suami itu! - harus rumahku tunggang langgang.



Saye rindu sangat dekat Germany - especially moment semasa di Fussen.

Alps

p/s: x reti nak crop gambar



4 comments:

nYomeL said...

okehh.. semoga berjaya! dah pandai nnt share resepi biskut mazola pulak ye.. ;)

Hazz Nieza said...

weee~ setuju! sekali sekala mskkan mknan kegemaran husband resepi MIL, bila tgk suami mkn kita pun rs happy. hehe. buat biskut mazola insyaAllah senang tp perlukan kesabaran (sbb mak Hazz dulu akan goreng kacang tu hingga rangup sebelum di blend). lenguh jugak laa tgn. huhu.. caiyok2 pn.Reen!! ;D

Xora said...

kasi kat aku sikit. gmbar paste kat emel tidak akan dilayan

p.s hoi doakan aku ada masa nak buat biskut D minggu ni. dia dh tahap angau kat biskut tu dah

Reen Tart Nenas said...

xora: aku penat doa kat ko. bila ko nak kasik aku???

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...