Nuffnang

Thursday, September 22, 2011

Jangan Masuk Campur

Saye tak suka bila orang suka campur tangan soal kerja dan juga hal personal saye.
Saye tak suka orang bergurau pasal hal personal saye, terutama melibatkan my other half.
You can make joke about me, but not about my other half or anything related to him.
It's not my fault if your other half did not work here. And it's not even my fault when my other half works here.
Jadi bila saye tak pernah sibuk hal orang lain, saye rasa orang lain tak perlu nak sibuk hal saye.
Please, I'm not KEPOCHI. Saye memang sangat tak suka mengambil tahu hal orang lain.
Jadi orang lain jangan lah mengambil tahu hal saye.
Dan please juga, nak bergurau ada batasnya.

It's not my fault when I'm in love with him. Jadi rasanya, ko patut tahu apa maksud JODOH.

Faham kan maksud, Kerja is Kerja. Personal is Personal. 

11 comments:

JunAina said...

kita tak dapat memuaskan hati semua orang dan semua orang tak mungkin ingin memahami kita...

apapun bab ambil tahu hal org dan cakap hal orang ni kak aina pun tak suka tp ada orang yang suka. jadi habits!

Munna said...

sabar reen...abaikan mereka tu.. kat mana2 aje je org yg xbleh tgk kita hidup hepi..

aTy _faRed~ said...

yeah..orang bizi body memang menyakitkan hati... juz hindari derang semua...n banyakkan bersabar..

Cik Puan Mimi said...

sabar reen~
orang camni kte buat x tau je..
sume nk kepochi kan..haisss

amani.. said...

kak reen..buat bdo and pekakkan telinga anda..manusia cmni mmg ssh kak tgk kte senang pun kutuk tgk kte ssh pun kutuk..pelik betul..

miszatie said...

sabar ye dear :)

Lady Naza said...

org mcm tu sbnarnye jeles ngan ko

Yanie said...

Reen, Yanie pun sama. Ada je kan manusia2 yang mcm ni. Tapi Yanie buat dek jee.. Malas nak layan! Huhu

Reen Tart Nenas said...

Yanie: kan? really menyampah.

suriadzul said...

jgn dilayan org mcm 2 reen....selagi dia xjejaskn apa yg reen ade skrg..wat xtau je!!!p agak lebih sgt!!!ajak face 2 face...sombat mulut dia tart nenas reen tue..hihi..sbr yeh dear...

Reen Tart Nenas said...

suria: hahaha lawak la! hahaha xleh sumbat tartnenas. org2 special je bleh makan tu. hehehe

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...