Nuffnang

Monday, August 16, 2010

Hujung Minggu yang singkat...


Hye...

Hujung minggu baru nie saye pulang ke rumah parents saye. Menyambut puasa dan cuba settlekan apa-apa yang patut. Nasib baik sempat saye ajak mak saye pegi Bridal yang saye dah ambil untuk majlis nikah dan sanding saye tu. Saye dah cut-off beberapa item yang tidak perlu. Masa tengok resit hari tu, baru perasan saye ambil 2 pintu gerbang! Huh, saye pun macam konfius kenapa la sampai 2. Jadi saye kanselkan dan hanya ambil satu dan harga nya hanya RM80. Yupp, hanya artificial flowers dan sangat la simple. Saye dah kanselkan juga pelamin nikah saye. Sebab pelamin nikah hanya DIY sahaja. Tapi saye sewa stage kecil untuk pelamin nikah tu. Hiasan nyer? Herm, nanti akan difikirkan. Tapi yang simple-simple aje… Tapi dalam masa yang sama saye tengah runsing, macamaana nak letak lampu kat pelamin nikah saye tu. Ada tak sapa-sapa tau mana nak beli lampu yang kecil yang boleh disorok kat belakang pelamin saye tu, tapi tak memerlukan wiring yang complicated? Nanti bagitau yer... 

Tapi tapi… moment yang paling tak best masa saye test kasut untuk bersanding ialah, kasut itu berwarna merah dan bukannya maroon. Hohoho a bit NO NO NO. Jadi misi seterusnya adalah untuk saye mencari kasut berwarna maroon hoke. Setakat ini kalau ikutkan saye perlukan 3 pasang kasut:

Kasut Putih - Nikah 



Kasut Grey - Hantaran+Bertandang 

Kasut Maroon - Sanding


Lagi satu yang tak best, huhuhu tentang payung. Owh saye tau saye cerewet. Bridal tu kata, kalau ada payung merah/maroon, dia akan bagi. Kalau xde, kena pakai payung Kuning! Sesuawai ke korang??? Baju saye maroon, tapi payung kuning. huhuhu Bridal takde warna cream. Jadi saye rasa, saye nak sewa jer payung berwarna putih. Ala, yang lace-lace tu... Sesuwai tak? Tulunggg..... 

Pautan Lain:

14 comments:

Q said...

Beli jer payung tu..boleh pakai lagi kan??hihi

jangan lah beli yang manik2..go for simple one yang boleh guna selepas kawin..;)

gud luck!

mysarah said...

takmo la kuning! hehe. krim or putih is better lorr. payung tu u boleh beli n hias sendiri. lepas ni boleh guna balik! ;)

Cik Belle said...

better prepare payung lace putih tuh.. =)

Reen Tart Nenas said...

Q: itu la... tp kat mana nak beli? nampak ada B2B yg sewakan, tp takut time nak guna tu, ada B2B lain yang dah booking :(

mysarah: tau xpe. scary kan kalo warna kuning+maroon? hehehe

cik belle: tau x kat mana nak beli? cantik kan?

Cik Belle said...

maybe boleh cari kat kedai bunga riben.. else, sewa je dengan blogger.. zLa ade.. murah jugak die sewakan..

Sya Sakura said...

waa xnk la payung kuning, nanti dr jauh jd cm bendera selangor pulak merah+kuning.. heheh..

Yg payung lace tu sya ade jumpa jual kat online website, harga dlm RM80 rasenye.. tp x igt link dia.. nti i carik balik eh if u're interested..

Reen Tart Nenas said...

cik belle: dah email die, tp senyap aje. mungkin die bz or tak terima email tu. nak email lagi skali, macam segan plak... huhuhu thanks ya. blh mula search di kedai :)

sya: tau xpe. takut hoke. make up dah cun2, sekali payung xkena tema plak. hah, kalau ada link nya, bgtau yer :) macehhh

Cik Belle said...

owh yeke. hihi. die pun dah lama tak update blog. busy mungkin. takpe, blogger lain pun ada jugak.. jap eyh. ade ingat sorang ni.. tp tak igt nama blog die. kalau jumpa will paste the link here. hiks

Cik Belle said...

nah here:

http://aproposjournal.blogspot.com/

cube la tanya.. hihi..

Reen Tart Nenas said...

cik belle: yeayyy! thanksss u soo much! :)

Cik Belle said...

hihi. hopefully dapat la ye. =)

sheQin said...

hye Reen, seronok folo up ko buat preparations for ur Weds.. ko kisah x kalau aku tag ko nye blog ni dlm bloglist aku? thanks.

Reen Tart Nenas said...

la... tengku shiqin kah ini? erk, malu ada org kenal baca... hehehe boleh jer tag :) meh tukar link :D

sheQin said...

yupp.. akukan oder tart nenas ko, so kene la letak dlm list blog aku , hehe.. http://eqinandjeri.blogspot.com

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...