Nuffnang

Monday, August 23, 2010

Mini Pelamin lagi...

Hye...


Selamat Berpuasa :) Macam dah tak lama je nak raya sebab delivery untuk tempahan tart nenas dan makmur akan dibuat minggu depan. Tak sedar masa berlalu, sebab hari-hari pun tolong FFIL berniaga kat bazaar ramadhan, serius, saye sangat penat, tapi seronok juge  berniaga nie :) 


Entri kali ini masih berkisar tentang mini pelamin. Selalunya digunakan untuk waktu bertunang dan akad nikah. Selalunyer kat rumah la kan... Kalau kat masjid/surau tu, jarang la orang-orang biasa macam kite nie buat. Kalau artis tu ada la kan... Tapi penggunaan alas nikah dan juga karpet berbulu/shaggy tu memang menjadi pilihan B2B sekarang nie... 


Saye terjumpa koleksi Mini Pelamin dari Dina Halim. Majlis nikah saye nanti pun ada mini pelamin nie. Yang ini saye akan letakkan di dalam rumah, dan pelamin sanding di porch kereta di tepi rumah saye (Porch ada 2). 2 minggu lepas saye berjumpa dengan Bridal saye, then beliau setuju untuk sewakan stage untuk pelamin nikah kepada saye. Yang menggusarkan saye sekarang, sama ada saye perlu beli kain alas berwarna putih untuk tutup stage tersebut atau pun tak. Mak saye kata jangan risau, tapi ntah la, saye rase memang wajib risau kot. Owh, ya. Tentang lampu di pelamin tu pun, mungkin saye akan cari di Ikea saje... Tengok la mana-mana yang sesuai kot. Huhuhu risau-risau. Kan senang kalau nikah kat masjid je, tak yah saye pening-pening, betul tak? 
Jum layan sket gambar-gambar dari Dina Halim


suka karpet bulu-bulu tu 




kain putih yang menutupi stage itu... rasanyer memang perlu beli :( 


sumber: Dina Halim 

5 comments:

mysarah said...

me pown nikah kat umah. since i takde pelamin for bersanding, i akan buat mini pelamin ni as pelamin hati kami. cewahhhh :D

Reen Tart Nenas said...

hehehe byk koleksi best2 :)

Nora a.k.a Aira said...

canteknya mini pelamin sini.. i lnked ur blog yea ~

Reen Tart Nenas said...

Nora, thanks :)

fia said...

cantiknya mini pelamin nie...i link u

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...