Nuffnang

Friday, August 20, 2010

Spanx Sangat Membantu



Hye


Girdles yang saye order dari Shoppingqueen dah selamat saye terima 2 hari lepas. Saye beli yang Hide & Sleek Slip-Suit. Untuk makluman, jenama spanx ni tak de kat Malaysia lagi (kalau korang tau ada, bagitau k). Nak order direct melalui spanx.com dari US, takde delivery plak ke Malaysia nie. Jadi melalui shoppingqueen, saye order la girdle spanx nie. Owh, untuk makluman juge, korang boleh order barang-barang dari US melalui shoppingqueen. Normally, items yang memang tiada kat Malaysia la. Sila lawat belog beliau hoke. 


Hide and Sleek Slip-Suit







Mana saye dapat tahu tentang spanx? Saye membaca belog The Pink Stilettos dan beliau ceritakan pengalaman beliau memakai girdles dari spanx ini. Dan saye terus jatuh cinta. Kebetulan, memang saye sedang mencari girdles. 


Apa itu spanx? Spanx is a "body shaping" undergarments designed to give the wearer a slim and shapely appearance.


Nak tahu, most of Holloywood celebrities guna spanx nie untuk menyorok silhouettes yang ada :) hehehe 


Saye nak cerita sket pengalaman pakai girdles dari spanx nie. Material nyer sangat lembut. Jujur saye katakan tak rasa panas, dan rasa selesa bangat bila pakai. Tak rasa pun macam pakai girdles. Saye beli yang nude colour, jadi takde masalah kalau pakai baju berwarna cerah pun. Tujuan beli spanx ni, untuk menjadikan badan saye lebih firm. Saye memang pakai girdles, jadi saye suka la nak explore beberapa jenis girdles. Tapi yang saye beli dari pihak A*** tu memang murah, tapi kurang selesa pada saye sebab rasa macam ketat sangat dan susah nak tanggalkan. Begitu juge yang saye beli di bahagian lingerie di shopping mall. Tapi fungsi utama girdles tu sama juga la, untuk menjadikan badan kite lebih firm (sorokkan lemak terlebih) dan juga membantu kite untuk tidak makan banyak. Saye kan, bila pakai spanx nie, rasa lebih berkeyakinan. Chewaahhh. Cik Wan, tetiba I rase macam Jessica Alba la... :)


Untuk makluman, saye mempunyai masalah perut buncit yang kronik. Hohoho :( stress. Jadi dengan pakai girdles nie, membantu la juga saye nak sorok perut yang buncit (Eih, tapi still kena sit up dan kurangkan makanan yang tidak berkhasiat tu). Tapi ingat, pakai ape-ape girdles pun bukan boleh sebabkan korang kurus tau. Korang masih perlu exercise tau. Seperti kata-kata The Pink Stilettos sendiri, Of course wearing them won't turn you into a size 0, but they are great for wearing underneath tops, dresses and pants (especially clingy material) to create a smooth, sleek silhouette. No more VPL (visible panty line) and weird bulging parts!


Ini bukan saye. Hehehe




Cuma satu jer, saye beli yang Hide & Sleek Slip-Suit nie, saye terbeli size L. Sepatutnye M sahaje. Tapi still boleh pakai la. Cuma ada longgar sket kat certain tempat. Jadi kalau korang nak beli, pastikan size yang betul k. Lagi satu, ia memang one suit dan bukan split tau. Jadi kalau nak ke toilet ke, memang kat bahagian bawah seluar tu, hermmm dah ada ruang untuk kite membuat apa-apa yang patut tu la. Cuma bagi first timer macam saye nie, tak biasa lagi kan, so agak kekok la. Apa pun, lepas nie, saye ingat nak beli yang seluar sahaja. Mudah sket kalau nak ke toilet. 


 In-Power Line Super Higher Power yang nie murah sket, dalam 32 US Dollar (mungkin nak beli yang ini pulak :)





Slimplicity High-Waisted Shaper - Harga 38 US Dollar


Harga yang diberikan oleh Puan ShoppingQueen mesti la ada tambahan sket. Ye lah dengan international post charge & juga charge delivry dari beliau. Tapi masih murah (pada saye). Sebab kalau nak pegi US beli, lagi mahal kan? ekekeke 




p/s: disebabkan kurang selesa utk wee wee melalui ruang yang disediakan di girdle itu, saye terpaksa tanggalkan baju saye supaya dapat wee wee dengan keadaan yang normal. Kalau korang still xdapat bayangkan hide & sleek nie macam mana, ia sama la macam kite pakai swimming suit tu :)

3 comments:

aj said...

salam kak.. still tak bleh imagine macamana 'saiz lubang' dekat crotch tu.. kecik ke besar? sebab saya dah order ni? tapi terfikir sebab saya ni jenis mudah nak ke toilet. so kalau pakai tu tak perlu pakai seluar tecit eh? :p

Reen Tart Nenas said...

a'a dik... xde la kecik sgt, tp ok la utk ke toilet tu... cuma maybe xrasa selesa la sbb maybe basah ke kena air itu... akak pakai je suar tecit tu, sebab cam xselesa je xpakai. tp xtau la kalau mmg purpose ada lubang tu utk senang g toilet...

Lin Azlina said...

sdg mencari jugak ni...

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...