Nuffnang

Wednesday, December 8, 2010

Majlis Bertandang - Shah Alam

Salam dan Hye...


Ketika menulis entry ini, saye dan suami :p En B sedang berpre-honeymoon di Pulau Pangkor. 
Kenapa Pangkor? Sebab nie je kot Pulau yang tak tutup untuk hujung tahun. Alhamdulillah, tak hujan :) Kenapa namanya Pre-Honeymoon? Sebab ini adalah honeymoon "gamble". Kami redah je ke sini dengan bantuan kawan saye di Lumut yang tolong buatkan booking chalet untuk kami. Dapat la murah, kebetulan mak sedara tunang dia owner chalet nie. Tapi pasal cam serba kekurangan je bilik nie (tapi berbalaoi dengan harga), kiteorg nak tukar chalet lain jap lagi :) Okeh, abes di sini cerita honeymoon kot :p 




Sedikit sneek peek majlis bertandang saye di Dewan Raja Lumu, Shah Alam...



Gambar official dari Acaii belum dapat lagi, tapi mungkin dalam masa terdekat, Acai akan upload di blog beliau :) Secara keseluruhan, majlis berjalan lancar, walaupun en suami kurang sihat. Saye sangat berpuas hati dengan vendor majlis kami Abd Awie & Kak Zura dari Fazs Creative. Ada cerita disebalik ini, bagaimana kami boleh bertemu dengan vendor yang hebat, baik hati, tak berkira dan amat memahami situasi kami sebagai pasangan yang mengalami masalah bajet ini. 


Owh ya, baju kami itu adalah baju baru dan tiada caj tambahan yang disediakan. Kita boleh pilih kita nak design dan warna baju bagaimana yang kita inginkan. Nanti ya saye cerita lebih lanjut. Tapi saye sangat gembira sebab impian mahu memakai dress yang cantik dan tidak seksi termakbul! Hehehe Kiranya menepati piawaian en suami la :) I love u B... 


Review majlis saye juga boleh dibaca di blog Xora

-photo removed-


Sumber gambar: dari camera amatur En Bad & wifey, Pn Naza


Tak sabar nak tunggu gambar rasmi. Sneek Peak pun jadi la Acai yer :) 

8 comments:

Xora said...

jalur gemilang? eleh.. tak heran.. *jelez!! ko dapat potong pulut kuning masa sanding!!*

Fifie said...

wah..selamat ber pre honeymoon..
cantek la reen dalam kaler kelabu..suke sangat!!neway..selamat pengantin baru yang tah berapa kali nak ucap ni ye..

Reen Tart Nenas said...

Xora: Pulut yg x kuning dah. mcm2 kaler ada

Fifie: thx fie. selagi inai masih dijari, masih lagi pengantin baru :)

farahfatihah said...

bestnya g honeymoon..me kena tunggu nxt year huhu

Reen Tart Nenas said...

farah: pre honeymoon je. tak plan pun :)

eyanne said...

wah! pre-honeymoon! bestnye.... :)

Lady Naza said...

hahaha
keamaturannye terserlah
tapi takpe, pengatin menten cun..
ape lagi encik groom yg sengih sampai telinga (gembira toi die dpt kawen..hehe)

slamat berhanimun keh!!

ElyaElmo said...

reen nnt cepat2 review pasal vendor tu tauuu :)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...