Nuffnang

Sunday, October 2, 2011

2kg. 7kg to go!

Update: sehingga hari jumaat,30sept, saye berjaya lose weight 2kg. Baju dan seluar,mula longgar. Mungkin inches pun berkurangan. Tapi nie 3 hari balik temerloh, terus sy langgar pantang. Adoiiiii. Harus berusaha gigih mulai selasa nie!

Rahsia kurang 2kg dalam 5 hari?

Sarapan : hanya ambil 100 kalori + minum air byk2
Lunch time : Gym (burned at least 200-300 kalori)
2.00 : hanya ambil 100 kalori + minum air byk2
Dinner : makan seperti biasa, tp bukan makanan yg menyumbang lemak berlebihan.
Ambil makanan yang kalori kurang dari 200.


Yang penting, jaga pemakanan. Dan untuk minggu nie, memang saye x minum air manis langsung.

5 comments:

Asz Miza said...

Reen, kalau tak minum air manis etc and minum air suam je memang boleh nampak perbezaan ketara..sy dah try and it works! Tapi bila dah mula rasa kurang berat mula la langgar pantang..hahaha:)

Lady Naza said...

feeewwwiiiitttt..cayalah!!!!

~~zaa~~ said...

fuh...cayalah reen...share la sikit contoh2 yang kurang kalori yang reen makan...nak turunkan berat jugak ni...

suriadzul said...

yes!!!!pandai puan reen susun menu!!!kurus paling cepat, jgn minum air bergula...p kalu minum air suam je borink...so minum jus buah..p jgn letak gula...su diet xminum gula..dlm ms 50hari turun 20kg....

Reen Tart Nenas said...

asz miza: betul2. tepat sekali. memang air manis nie penyumbang terbesar kegemukkan nie.

zaa: reen amik protein shake. tp if xmo amik pun, still boleh amik makanan yang kalori less than 200 cth: wholemeal breads

suriadzul: serius??? 20kg! superb beb. bestnyer kalau reen pun dpt camtu. ada secret recipe ke nak kurus?

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...