Nuffnang

Tuesday, October 5, 2010

Bantuan! Kad Kahwin!

Hye Korang...

Saye super duper busy! Nak jumpa kawan-kawan pun tak sempat. Nak gossip pun tak boleh. Busy dengan kerja, rumah baru yang sampai skang tak abes kemas. Saye mahu bantuan dengan kadar segera mengenai kad kahwin.

Saye nak tempah kad kahwin. Artwork semua dah siap. Dengan standard spesifikasi lagi mengikut kedai kad kahwin di luar sana. Masalah nya sekarang nie, harga yang kedai kad kahwin di luar sana, pada saya amat mahal. Sedangkan artwork semua dah siap, tinggal untuk mereka print sahaja. Tapi harga yang diqoute kan adalah harga yang memerlukan mereka mendesign artwork tersebut. Jadi kalau ada sesiapa tahu, kat mana kedai printing yang boleh menawarkan harga yang agak munasabah untuk print kad kahwin sahaja. Ataupun, siapa tahu jenis kertas yang diperlukan dan berapa gram. Kad saye adalah jenis poket yer...


Harap ada yang sudi membantu.
Serius kelam kabut semua. Nak kena arrange annual dinner lagi. Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saye tak dapat extra gaji la weyyyy!


p/s: tak boleh upload gambo plak dah kat ofis nie. Bengang bengang!

12 comments:

dyn said...

try grazine, diorang ade wat promo

Reen Tart Nenas said...

dyn, thanks :)

sharifuddin N shakina said...

hai reen..xpun try mintak quotation masa pameran pengantin kat klcc weken ni..mst ad promotion..sbb ad persaingan..gud luck dear..

hana yoriee said...

reen, hana buat kat Exprint Solution kat belakang jalan pudu (jln lengkungan brunei). ni kedai melayu dan dia mmg buat kerja ngan pantas n dia mmg ada pencetak sendiri. cubalah reen pergi tny atau call diorg utk mintak quotation dulu. diorg mmg tak guna org tgh mcm sesetgh kedai kad kahwin. diorg direct cetak guna messin sendiri..hope this helps..

exprint_solution@yahoo.com or call mereka di talian bernombor: 017-6031438/019-3650078 (en saiful nizam/lin).

kalau nk tgk kad hana leh refer post ni: http://blissnlunacylovers.blogspot.com/search/label/kad%20kahwin

.: an :. said...

dl an plan nak wat design/artwork sendiri. igt blh cut bdget. tp bile tnye kdai printing, diorg xcas harga design. tp xpasti kalu kdai lain ade cas.
cube gi inklink kontena-klang(1000 keatas=free bunting@banner)
@ gedung kad kahwin-puchong perdana

mysarah said...

grazine or gedung kad kahwin ke? yg ni 2 jer i pernah try n pergi. cuba dulu yer. gudluck!

Reen Tart Nenas said...

shakina, hana, an, mysarah: thanks a lottttttttttt. serius rasa nak nangis sebab korang share info. thanks tau. memang harus mencari sabtu nie. a'a pegi pameran pengantin pun ok, amik pamhplet. tapah kritikal dah nie... hugs!

gurlarroche said...

aku x brape mahir sgt, tp ni ape yg azhar ckp la...

tgk jenis kertas yg ko guna gak...ko nk print brape ?
cutting kad ko camner? standed 4 segi biasa or bulat or bentuk love...lg renyah kad tu, lg die caj rasenye...

kalo hitam putih, murah sket dr full color...tp kalo jenis kertas ko mahal, trus harge die naik...so pa pe pn depends kt jenis kertas jugek...

n brape ko bajet utk sekeping kad ko?

x pe, ko jgn panik ok, masa ada lg...pa pe msg k ;)

die sajes print kt LH... tp kedai cha ya nun alip la..

ms syaz said...

yup.. cuba try tgk kt grazine.. or orange2u.. i buat kt orange2u.. :) plg nk ok.. u harus pg pameran pengantin this weekend.. bwk sekali artwork u.. all the best dear.. :)

Reen Tart Nenas said...

ms syaz: thanks ya... kena susun jadual nie...

gurlarroche: aku nak pakai kertas a4 je blh? mmg tahap murah abes la kad aku nie. janji ada. aku design mmg xkesah dh. cadangannyer nak ke LH jugak esok. harapnyer sempat nak marathon abes. aku betul2 demam hoke... huwaaaaaaaaaaa

Cik Puan Fara said...

boleh try kt www.flickr.com/contraego.. i kawen dl tempah dgn die. skrg pn my bro nk kawen tempah dgn die lg. harga affordable (err murah bg i) n kertas berkualiti..
leh tgk sample kad kawen i kt flickr die - kad fathi & farrah


kt flickr tu ade ym n no fon die.. try lah tnye

:)

anaztasias einz said...

hi dear.. gud luck ye wat kad kahwin =)

saya dah xguna link nora aira tu. nanti da masa free tukarla dengan link baru ni ek. tengs dear.

http://norapurplebridez.blogspot.com/

keep in touch ! take care =)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...