Nuffnang

Friday, October 15, 2010

HIV Test & Kek Kahwin

Salam dan Hye...

Bagaimana hari anda? hehehe. Emosi saye kembali stabil setelah selesai menjalai Ujian HIV. Jadi dah boleh kawen :p eih blum blum. Borang blum settle. Ujian HIV saye buat di Klinik Kesihatan Bandar Baru Bangi. Hanya perlu walk in sahaja, tapi hanya boleh buat pada hari Selasa & Khamis (sila betulkan kalau saye tersilap). Masa pendaftaran tu memang lama dan q agak panjang. Tapi lepas isi borang dan dapat angka giliran, sekejap je dah selesai. Saye takut jarum. Oleh itu, memang pucat lesi la masa amik Ujian tu :p

Okeh, nak cerita pasal Kek kawen sebenarnya...

Balik 2 minggu lepas, saye bersama mak saye & adik saye (skema la plak), pegi menempah kek kawen hoke. Tempah di Kedai Kek Kak Yah. Kawan mak saye juga nie, jadi dapat la diskaun. Booking 3 tingkat, harap2 dapat la. Hahaha ingatkan memang takde potong kek dah, pasal hal nie macam tak amik port sangat, walaupun memang impian saye la nak ada kek kawen (sampai skang taktau apa significant kena potong kek kawen).

Saye memang la teringin sangat (dari masa bertunang dah plan), nak potong kek kawen yang ada cupcakes. Tapi disebabkan akak yang saye order cupcakes dulu tu mungkin dalam pantang masa majlis saye nanti, jadi tak dapat la kek & cupcakes... Kek tu ada 3 perasa. Design? Saya serahkan bulat-bulat kepada Kedai Kek tersebut. Mula-mula nak amik yang fondant tu. Tapi pasal mahal (RM150) untuk satu kek sahaja, saye pun opt pada kek span. Lagipun niat saye, kek span dan 3 tingkat tu sebab nanti orang lain pun boleh makan juge...
Memang confirm sedap kek dia. Sebab tu order dengan die. Owh ya, untuk 3 tingkat tu saye dapat harga RM160. Ok la tu rasanyer. Jadi kalau ada mana-mana bloggers yang orang Temerloh, bolehlah order dengan Kedai Kek Kak Yah tu. Kedai dia kat Hentian Bas yang ada TheStore tu :)


nak macam nie ada cupcakes


menciks sebab boleh upload satu pix je. nanti saye upload lagi.
daaaaaaa

2 comments:

anaztasias einz said...

hehe nasib saya pernah pergi temerloh so dapat bayangkan kedai tu kat mana hehe =)

Reen Tart Nenas said...

ye ke nora? femes gak kedai tu :)

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...