Nuffnang

Wednesday, March 23, 2011

Idea: Butang untuk Kahwin

Salam dan Hye...

Saye dah tak tahu dah nak letak title apa untuk entry hari nie. Jujurnya, saye sudah kekeringan idea untuk kawen. Nak cerita pasal hal peribadi di belog kahwin saye nie, rasa macam tak kena pulak. Mungkin selepas nie, perlu fikirkan link baru untuk membincangkan tentang isu semasa... Hehehe

Pastinya skang Cik Elya Elmo dan Cik Belle amat sibuk dengan persiapan. Begitu juga dengan yang lain-lain, kan? Ooops! Saye masih belum update link B2B dan Mantan B2B di blog list saye. Hehehe ada yang dah mantan pun, masih lagi di list B2B.

Rasanya, ramai dah kot B2B atau Mantan B2B kongsi mengenai idea butang ini. Tapi, rasanya, setakat ini, belum jumpa lagi B2B atau Mantan B2B yang berjaya merealisasikan idea ini [Mungkin ada, tapi saye tak perasan kot]. Jum layan gambar-gambar nie :)

Boleh dijadikan corsage untuk pengapit dan dayang-dayang.   
 Sumber: Craftzine


Butang untuk Kek Kahwin [ada berani???]

Sumber: Kathryns


Pin Back Buttons - sebagai cenderamata untuk tetamu 

Sumber: Elizabethannedesigns


Sesuai untuk orang kuat majlis!

Pernah dulu nak buat untuk semua makcik-makcik dan pakcik-pakcik saye, tetapi mereka terlalu ramai! [Mama ada 11 adik beradik dan Arwah Babah ada 10 adik beradik]. Hahaha kopak saye!


Sumber: Kingskrafts

Bunga Tangan buat pengantin mahupun pengapit 

Sumber: Helen

Tak terfikir pun! Tapi macam simple sangat kalau untuk majlis ratu sehari.

Sumber: twoforthershowdesign


Bunga Tangan yang sangat Chantek! B2B, tolong la buat nie!

Sumber: zankyou


Sampai di sini sahaja.


Nota: Bila la en Big B nak masuk nie... habis semua tergendala program-program memadu kasih nie... ekekeke

6 comments:

zahidah dihaz said...

nice sharing...first time datang sini...



New Entry: Heel: Harus aku cerewet

Reen Tart Nenas said...

zahidah: thx

~~zaa~~ said...

sekarang memang style butang ni kan???

Reen Tart Nenas said...

zaa: mmg style skang. tp xde lagi b2b yg buat kot...

e k i n ♥ y u s r i said...

sy nak sgt buat handboquet butang tue...
wlupun nmpk sush,tp sy akan cube smpi jadi...
huhuhuhu...
tp mane nak carik butang yg cantik2??

1st time dtg cni
http://queen-of-colors.blogspot.com/

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeay.. butang sangat comel!!! suka lah.

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...