Nuffnang

Friday, March 25, 2011

Saye copy dan paste dari Acaii Jawe


Baru-baru ni aku berjumpa dengan seorang teman yang baru bernikah. “Aku menyesal” katanya dengan wajah serius. “Setelah bernikah baru aku tahu, nikmat berkahwin tu cuma 10% je”. Aku dah fikir macam2. Baru beberapa minggu nikah dah timbul masalah besar. Rasanya dia nampak gembira dengan pasangan dia. “Jadi yang 90% lagi camne?” aku saja tanya. “Lagi 90% tu rupanya lagi nikmat!! haha” sambil ketawa dapat kenakan aku. “Abistu nape menyesal tadi?” tanya aku lagi. “Aku menyesal kerana tidak nikah dengan dia awal-awal lagi, hahaha”.




Sila la terima pasangan seadanya. Walaupun pasangan korang mempunyai rambut seperti Alex "Madagascar" The Lion King, sila la terima seadanya. Sayangilah dia sepenuh hati. 




Nota kaki: Seperti biasa, setiap hari Jumaat saye akan rasa lemah dan sedih. Sebab malam sebelumnya menangis. Mata pun tak larat nak buka. [owh ya, bukan sebab aktiviti malam jumaat yer, sila jangan fikir lain]. Masih ingat hari ini hari pemergian Arwah Babah saye. Ok, saye tak sedih la. Jangan risau! 



12 comments:

Ms Maira said...

haha... lawak la reen... rambut macam alex madagascar!

macam rambut abg i je... hihkhik..
i suruh potong, haram dia nak potong...

Ms Maira said...

haha... lawak la reen... rambut macam alex madagascar!

macam rambut abg i je... hihkhik..
i suruh potong, haram dia nak potong...

Acaii said...

Salam Reen,

Alahai reen sedihnya bila baca nota kaki tu,huhu. Rasanya tak sempat nak ucapkan takziah buat reen sekeluarga. Banyakkan bersabar reen ye.

Dr Sarah yang baru acai shoot tu cakap dia kenal arwah baba reen masa kat hospital Temerloh tu.

Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang beriman,amin.

erinn kechiik said...

rasa nak kawin cepat2 heheee

Reen Tart Nenas said...

ms maira: hehehe dah susah sgt nak gunting rambut!

Reen Tart Nenas said...

acaii: thx acaii atas ucapan takziah. ayah Dr Sarah tu pun kawan Arwah Babah saye. kecilnya dunia... semoga arwah tenang di sana...

erin: kumpul duit cepat2!

Xora said...

Kalau D baca blog ko, aku nak cakap "terima la b seadanya, walau b cerewet nak cari berus tandas nak warna biru juga supaya matching dengan kaler baldi bilik air tu,.. terimalah b seadanya~~ " :P

Xora said...

Kalau D baca blog ko, aku nak cakap "terima la b seadanya, walau b cerewet nak cari berus tandas nak warna biru juga supaya matching dengan kaler baldi bilik air tu,.. terimalah b seadanya~~ " :P

~~zaa~~ said...

hahahah hanya orang da kwen tau kan reen??? :p hahahah



p/s : anda ditag! sila terjah blog zaa!

dyn said...

be strong ya reen
ni baru dapat kesempatan ber-bw sana sini~

Lala said...

ish!!! ingatkan ape lah tadi.. naseb baek 90% lagi nikmat!hehehe

reen, lala sedekahkan al-fatihah kepada arwah ye.. tabahkan hati! ingat yang indah bersama arwah ye..
Al-FAtihah.

Reen Tart Nenas said...

xora: hahaha ko mmg saiko. aku dah agak dah, seme nak sama kaler!

zaa: hahaha :p thx zaa! terjah skang jugak

lala: hehehe tu la, mula2 mcm terkejut gak baca... thx lala...

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...