Nuffnang

Friday, March 11, 2011

Perkahwinan Artis Bertudung

Salam dan Hye...

Jujur saye katakan, setiap kali saye baca entri mengenai persiapan perkahwinan, ataupun Mantan B2B yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan, berkongsi cerita dan gambar di belog, saye sangat rindukan saat-saat saye bergelar Ratu Sehari 3 bulan lepas. Macam tak percaya semua persiapan, penat lelah telah berakhir.

[Saye tak boleh tengok album kahwin saye, sebab ada gambar Babah - bercucuran air mata nanti]

Tiba-tiba je rasa nak buat entry mengenai artis bertudung yang berkahwin. Maksud saye, yang betul-betul bertudung, dan kahwin pun masih memakai tudung. Tak ramai sangat rupanya. Tapi cukuplah sekadar untuk berkongsi stail mereka...

1. Baizura Kahar

Antara pelakon utama Filem "Sepi" - Imaan [Sedapkan nama tu] Selepas berkahwin, terus beliau bertudung dan berhenti berlakon. Tak silap, Baizura 'Imaan' kahwin pada 13 November 2011.



Persalinan Nikah
Masa sanding
Simple je kan baju die? Bunga tangan tu yang special. Banyak & besar hoke :)

2. Mawi & Ekin 

Perkahwinan yang menamatkan segala kontroversi. Ekin nie memang muka dah lawa gitu, memang sesuai dengan style tudung sebegitu. Jadi, memang sesuai la... 

Ada mini pelamin di ruang masjid 






3. Bienda

Yang nie misteri tak tahu mereka nikah bila. Tapi tak kisah la kan. Yang penting mereka telah selamat bernikah dan berkahwin.

Nampak cam berisi sket 

Outfit menarik 
Tema Bollywood kot

4. Wahida & Ustaz 'Rebonding" Akhil

Hah, yang ini lagiiiiiiiii kontroversi. Majlis mereka simple je. Jadi, ok la tu :)


Saye suka jubah Wahida... Chantek!

5. Sharifah Aleeya [Alamak, Leeya belum pakai tudung lagi eik? Hari tu macam ada tengok iklan dia dan baby kembarnye kat TV. Sori2, salah info hehehe ]

Yang nie lagi sempoi kot. Serius, memang sempoi. 

Pelamin Nikah Leeya 



Rumusan: Sumber gambar semua dari google.com. Untuk artis bertudung nie, kurang sket koleksi gambar kahwin yang ada. Ye lah, kebanyakan yang kahwin semua nya masih free hair. Takpe-takpe lepas nie kalau rajin, boleh saye buat entri artis tak bertudung kahwin plak. 

Rasanya, baju kahwin B2B dan Mantan B2B lebih hot kot! 


8 comments:

LisaLisut said...

haah.betul2.kekekekke.baju kahwin B2B dan Mantan B2B lebih hot kot! --setuju ;p
u dh tgk sanding adik laki ke prempuan i tak sure dato siti? i tgk kat blog beautiful nara.bg i its weird kaler pelamin dia.huhu*takut ckp lelebih majlis xlepas lg*

i rs yg glam2 tu kan byk kene sponsor...tgk mcm leya.relax je..sempoi je.takde sponsor pape sgt pn.yg sponsor tu kdg2 sbb tade duit.kekekekek ;p wooops.

mRs mysarah said...

leya tak pakai tudung kan after kawen?

Reen Tart Nenas said...

lisa: yg adik siti tu lelaki... semalam x fokus sgt kat pelamin adik die tu, pasal sibuk tengok muka dato' siti yg cun :)

mrs sarah: lepas bersalin baby kembar, terus leeya pakai tudung...

choclairissa @ intan said...

cantik bila bertudung cara yang sebenar...kurang dosa suami..hehe sama2 la kite berhijrah ;)

Cik Puan Fia said...

sweet sangat...pe khabar reen

ElyaElmo said...

reen rasanye leya tak pakai tudung lagi..ari tuu tgk kat award mana ntah...die lom pakai tudung..ntah laa...haha...ke elya salahh???tak tau tak tau....huhuh

amani.. said...

kdg2 godaan kot kan kak reen..asal nmpk x pkai tdug cntik skit trus bka tdug..jd konklusinya kalu blum bsdia nk pkai baik jgn pkai..kite knla ikhlas kan jgn hipokrit..hehe..

gadis jumaat said...

takbleh tengok muke ustaz rebonding tu, menyampah sampai skang... betapa cinta itu boleh berubah yek tsk..

Artikel lain yang best:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...